ΚΡΑΣΙ VALBUENA 5Ο 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142005854

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ VALBUENA 5Ο 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142005854
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το Valbuena είναι το μικρό αδελφάκι του Unico, για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και το μεγαλείο που λέγετε «κρασί υπογεγραμμένο από την Vega Sicilia», χωρίς να περιμένουν τριάντα χρόνια αλλά και χωρίς να τινάξουν τον κουμπαρά στον αέρα.
Το 5ο μετά το όνομά του δηλώνει πενταετή παλαίωση, κάτι που για το Vega Sicilia είναι το αντίστοιχο του Nouveau. Πρόταση για όσους θέλουν αν δουν τι σημαίνει σοβαρότητα σε ένα super-premium κρασί.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Προερχόμενο από νεαρά ως επί το πλείστον κλήματα με μεγαλύτερο ποσοστό tempranillo και μικρό ποσοστό merlot και cabernet sauvignon. Στην εμφάνιση έχει χρώμα κερασιού με πορτοκαλί ανταύγιες. Αιθέρια αρώματα, άριστη οξύτητα, με αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων. Δομή ικανοποιητική και πολυπλοκότητα που ξαφνιάζει! |
Ποικιλίες : | Tinto Fino , Malbec , Merlot |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14.5 |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει εξαιρετικά σούπες, λαχανικά, κυνήγι, πουλερικά, κρέατα στον ατμό, ρύζι με λαχανικά, ψητό αρνί. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Ribera del Duero |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες Vega Sicilia βρίσκονται στην περιοχή vallisoletana της Valbuena του Duero σε μία φάρμα που έχει το σχήμα αστεριού. Το κτήμα είναι έκτασης 250 εκταρίων με το 80% των κλημάτων είναι tinto fino (ή tempranillo) και το υπόλοιπο cabernet sauvignon, merlot και malbec. Το έδαφος είναι αργιλώδες - ασβεστούχο. Μέση πυκνότητα φύτευσης είναι 2.200 κλήματα ανά εκτάριο με μέση παραγωγή τα 22 εκατόλιτρα ανά εκτάριο. Οι ρόγες δεν μαζεύονται εφόσον έχουν κάτω από 13 αλκοολικούς βαθμούς. |
Οινοποίηση : | Η αλκοολική ζύμωση συνήθως διαρκεί 15 ημέρες με μέγιστη θερμοκρασία τους 32οC. Οι ρόγες που έχουν συγκεντρωθεί είναι τέλειας ωρίμανσης που οδηγεί και σε κρασί και ο αλκοολικός βαθμός των 13-14,5οC οδηγεί σε εξαγωγή του χρώματος και των τανινών. Το Valbuena ωριμάζει σε ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμενές. Η διαδικασία της εμφιάλωσης των κρασιών πραγματοποιείται σε μια πολύ σύγχρονη εγκατάσταση, με έμφαση και στον μηχανικό και στον χημικό έλεγχο. Πριν τη διάθεση στην παραγωγή το Valbuena ωριμάζει για 1,5 χρόνο στο μπουκάλι. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VALBUENA 5Ο 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΠΙΚΕ NEF NEF BEAR BOY 110X150
Περισσότερα -
ΚΟΡΜΑΚΙ TRIUMPH AMOURETTE SPOTLIGHT BS ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |