ΚΡΑΣΙ CHATEAU GISCOURS 3EME GRAND CRU CLASSE 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142005845
Εξαντλημένο
Αν σας αρέσουν τα Margaux που εξακολουθούν να έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα Margaux τόσο αγαπητό στους οινολάτρες κομψότητα, φινέτσα, απαλότητα και αυτό το αιθέριο άρωμα της βιολέτας, τότε αγαπήστε το Chateau Giscours.
Παλαιωμένο για 15 με 18 μήνες (ανάλογα με την χρονιά) σε 50% καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια, οινοποιημένα κάτω από την έμπειρη ματιά του συμβούλου Denis Dubourdieu, που δείχνει ότι δεν έχει ικανότητα μόνο στα λευκά. Ένα από τα ελάχιστα ερυθρά κρασιά του Medoc αυτού του επιπέδου ποιότητας που μπορούν να καταναλωθούν και νεαρά αλλά και να παλαιώσουν για είκοσι χρόνια.
Από το μακρινό 1552 ήταν γνωστό ότι ο πύργος του Giscours παράγει εξαιρετικό κρασί. Κατατάχθηκε ώς ένα από τα τρίτα το 1855. Σήμερα ο πύργο ανήκει στο γερμανό επιχειρηματία Eric Albaba Jelgersma. Ο πύργος ήταν ο πρώτος από όλους τους πύργους της κατάταξης που εφάρμοσε σύστημα ISO το 2001.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χαρακτηρίζεται από όμορφο, βαθύ πορφυρό χρώμα. Στη μύτη διακρίνουμε νότες μαύρων βατόμουρων, μαύρης σταφίδας, αναμειγμένων μπαχαρικών. Ντελικάτο, μεταξένιες τανίνες στη γεύση με διάρκεια και γεμάτο τελείωμα. |
| Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon , Merlot , Cabernet Franc |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 12.5 |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορούν να καταναλωθούν και νεαρά αλλά και να παλαιώσουν για είκοσι χρόνια |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Περιοχή : | Margaux |
| Αμπελώνες : | Ο πύργος και οι αμπελώνες βρίσκονται 20 χιλιόμετρα βορειδυτικά του Μπορντώ. Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή του Margaux. Συνολική έκταση 80 εκταρίων που βρίσκονται σε έκταση 300 εκταρίων. Έχει δημιουργηθεί τεχνητή λίμνη για σταθεροποίηση της θερμοκρασίας. Έδαφος από πέτρα-χαλίκι κατά 50% και υπέδαφος από τραχύ άμμο που αναγκάζει την εξάπλωση των ριζών σε βάθος. Αριστο φυσικό αποστραγγιστικό σύστημα. |
| Οινοποίηση : | Μάζεμα με το χέρι, συγκέντρωση σε καφάσια, διαλογή των κατάλληλων σταφυλιών. Σπάσιμο των ρογών και αποχύμωση. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία ανά περιοχή των αμπελώνων. Εν συνεχεία έχουμε δεύτερη φυσική ζύμωση τη μυλογαλακτική ζύμωση όπου το μυλικό οξύ μετατρέπεται σε γαλακτικό. Μετά έχουμε ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 16-18 μήνες, μετακίνηση κάθε τρεις μήνες, φιλτράρισμα και διύθιση με ασπράδι αυγού πριν την εμφιάλωση. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU GISCOURS 3EME GRAND CRU CLASSE ...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ JOHNNIE WALKER GOLD LABEL 18 ΕΤΩΝ 700 ...
Περισσότερα -
SHERRY OLOROSO SECO FARAON ΞΗΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΜΠΥΡΑ CHIMAY PREMIERE (RED) MAGNUM 1500ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ ELEMENTS OF ISLAY OC4 FULL PROOF 500 M...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PETIT VEDRINES 2013 ΛΕΥΚΟ 375 M...
Περισσότερα -
GIN OXLEY 1000 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ QUINTARELLI GIUSEPPE PRIMOFIORE 2018 ΕΡ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU DE MALLE 2EME CRU CLASSE 2002 Χ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU BELAIR MONANGE 1ER GRAND CRU CL...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



