ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 2014 ΛΕΥΚΟ 1.5LT 142005646

Εξαντλημένο
Χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, μπαχαρικών της ανατολής και ορυκτότητας. Γεύση δυναμική με
εξαιρετική ισορροπία οξύτητας, τανινών και αλκοόλ. Μεγάλη επίγευση.
Οινοποίηση: Μετά τον εκραγισμό, παραμονή του
γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες. Γλευκοποίηση με τον παραδοσιακό τρόπο σε στροφυλιά. Απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς
ζύμες στους 18°C. Αποζύμωση και ωρίμανση του οίνου σε δρύινα βαρέλια, διαφορετικής χωρητικότητας και ηλικίας, τουλάχιστον
για 12 μήνες. Εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα.
Απολαύστε το στους 12-14°C.
Συνοδεύει όστρακα, λευκά και ροζέ
κρέατα, κυνήγι καθώς και μεγάλης ωρίμανσης τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, μπαχαρικών της ανατολής και ορυκτότητας. Γεύση δυναμική με εξαιρετική ισορροπία οξύτητας, τανινών και αλκοόλ. Μεγάλη επίγευση |
Ποικιλίες : | Ασύρτικο |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη |
% αλκοόλ : | 15% |
Συνοδεύει : | Όστρακα, λευκά και ροζέ κρέατα, κυνήγι καθώς και μεγάλης ωρίμανσης τυριά |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 10 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12-14°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Χαρίδημου Χατζηδάκη |
Περιοχή : | Σαντορίνη |
Αμπελώνες : | Σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες του νησιού με υψόμετρο από 100 έως και 300 μέτρα τρυγημένα σε προχωρημένη ωρίμανση. |
Οινοποίηση : | Μετά τον εκραγισμό, παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες. Γλευκοποίηση με τον παραδοσιακό τρόπο σε στροφυλιά. Απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Αποζύμωση και ωρίμανση του οίνου σε δρύινα βαρέλια, διαφορετικής χωρητικότητας και ηλικίας, τουλάχιστον για 12 μήνες. Εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα. |
Ετικέτα : | Σαντορίνη Νυχτέρι |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |