ΚΡΑΣΙ EMPHASIS TEMPRANILLO ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ 2013 (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ) ΕΡΥΘΡΟ 1.5LT 142005641

Εξαντλημένο
Έντονο ρουμπινί χρώμα με μενεξεδένιες ανταύγειες. Πυκνό άρωμα μικρών φρούτων (φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ) σε συνδυασμό
με γλυκούς χαρακτήρες (αποξηραμένο δαμάσκηνο, μαρμελάδα) και νότες ξηρών καρπών. Γεμάτο στο στόμα, ελαφρά λιπαρό, με
δροσερή οξύτητα και ζωηρές, αλλά κομψές, τανίνες που του δίνουν προοπτική εξέλιξης στο χρόνο. Έντονη επίγευση που διαρκεί, με
αρώματα μαύρων φρούτων και γλυκόριζας.
Ιδανικά σερβίρετε στους 16 -18°C. Συνίσταται η χρήση καράφας ή να
ανοιχθεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.
Συνοδεύει κίτρινα τυριά, κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες,
κυνήγι.
Επιδέχεται παλαίωση 10 -12 χρόνια από τον τρύγο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονο ρουμπινί χρώμα με μενεξεδένιες ανταύγειες. Πυκνό άρωμα μικρών φρούτων (φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ) σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες (αποξηραμένο δαμάσκηνο, μαρμελάδα) και νότες ξηρών καρπών. Γεμάτο στο στόμα, ελαφρά λιπαρό, με δροσερή οξύτητα και ζωηρές, αλλά κομψές, τανίνες που του δίνουν προοπτική εξέλιξης στο χρόνο. Έντονη επίγευση που διαρκεί, με αρώματα μαύρων φρούτων και γλυκόριζας. |
Ποικιλίες : | Tempranillo |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Δράμα |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Κίτρινα τυριά, κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες, κυνήγι. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 10 -12 χρόνια από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Κτήμα Παυλίδη |
Περιοχή : | Δράμα, Μακεδονία |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες του Κτήματος Παυλίδη εκτίνονται στις περιοχές των Κοκκινογείων και Περιχώρας Δράμας. Και οι δύο αυτές περιοχές ήταν γνωστές για τα αμπελοτόπια τους από την αρχαιότητα ακόμη, και μέχρι τα μισά του περασμένου αιώνα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάδειξη όλων εκείνων των χαρακτηριστικών των ποικιλιών που συνδέονται με το μικροκλίμα της περιοχής μας, διατηρούνται ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες λαμβάνουν χώρα χειρωνακτικά. Με σύγχρονες τεχνικές (όπως η άρδευση στα πρότυπα του RDI) και την παράλληλη παρακολούθηση των απαραίτητων παραμέτρων με τη βοήθεια μετεωρολογικού σταθμού, προσεγγίζεται η βέλτιστη ωριμότητα. |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια μετά από την τράπεζα διαλογής οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ και μετά ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού της ποικιλίας. Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει για 18 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του συμπληρώνεται με περαιτέρω 18 μήνες παραμονή στη φιάλη. |
Ετικέτα : | Emphasis Τempranillo |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ EMPHASIS TEMPRANILLO ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ 2013...
Περισσότερα -
DELE A1 PREPARACION AL DIPLOMA DE ESPANOL +CD...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ NERELLO CAPPUCCIO BENANTI 2013 ΕΡΥΘΡΟ 7...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |