ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΓΡΙΟ ΛΕΥΚΟ (750 ML) 142005375

Εξαντλημένο
Ο αμπελώνας: Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1992 μέχρι και το 2002 με συνολικά εννιά ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Ροδίτης, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot, Grenage Rourge), εκτείνονται σε υψόμετρο 400 μέτρων ανάμεσα στις κοινότητες Πευκενέα και Μούρτιζα, στις πλαγιές των Γερανείων στα Μέγαρα Αττικής συνολικής έκτασης 120 στρεμάτων.
Το κτήμα: Σε μια απόσταση μόλις 60 χλμ. από την πολύβουη μητρόπολη των Αθηνών κρύβεται μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Στις κυματιστές πλαγιές των Γερανείων, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην αρχαιότητα. Εδώ τα αμπέλια καλλιεργούνταν ήδη από το 1.000 προ Χριστού, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους είναι ιδανικές. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το Μεγαρέα, το γιο της Οινόης, που το δικό της όνομα τη συνδέει με τον οίνο, το κρασί. Σήμερα στα Μέγαρα, στις ηλιόλουστες πλαγιές ανάμεσα στους κόλπους της Σαλαμίνας και της Κορίνθου, περιτριγυρισμένα από ψηλά πεύκα και παλιούς ελαιώνες, σε μια έκταση περίπου 12 εκταρίων, παρατάσσονται αρμονικά τα αμπέλια της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου.
Απολαύστε το αγαπημένο σας ποτό υπεύθυνα. Η plus4u.gr συνιστά την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και υπευθυνότητα. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ από ανήλικους όπως επίσης απαγορεύεται η οδήγηση μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Έτσι ώστε να έχει νόημα η πρόποση "Στην υγειά μας".

Τύπος κρασιού : | Ξηρός, λευκός |
Περιοχή : | ΠΓΕ Γεράνεια |
Ποικιλίες : | 100% Ασύρτικο |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Πρασινοκίτρινο στην όψη, με φινετσάτη μύτη εσπεριδοειδών, λιπαρό στόμα, πληθωρικό και με μακρά επίγευση. |
Συνοδεύει : | Θαλλασινά, ψητά ψάρια, ζυμαρικά και λευκά τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 9-10 οC |
Οινοποίηση : | Αυθόρμητη (άγριες ζύμες) αλκοολική ζύμωση για περίπου 20 ημέρες σε ειδική ανοξείδωτη δεξαμενή ωρίμανση με τις οινολάσπες του κρασιού για 3 μήνες κατά προσέγγιση. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή σταφυλιών οδηγούνται στον αποβοστρηχωτήρα όπου εκεί γίνεται ο διαχωρισμός των βοστρύχων από τις ρώγες. Στην διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Το κρασί ωριμάζει με τις λάσπες του για περίπου 6 μήνες. Ακολουθεί φυσική ψύξη, φιλτράρισμα και εμφιάλωση στο Κτήμα Εύχαρις. |
% αλκοόλ : | 13 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΓΡΙΟ ΛΕΥΚΟ (750...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ LEVIS VPHI0006S PASSADENA ΜΑΥΡΟ (EU:...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ZOOM VAPOR CLUB ΑΣΠΡΟ/ΜΠΛΕ (USA:10.5...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK DOUBLEHALL ΛΕΥΚΟ/ΓΚΡΙ/ΜΠΛΕ (U...
Περισσότερα -
ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ NUK ΜΕ VIDEO ΟΘΟΝΗ
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ NAVA SERENITY INOX (24ΤΜΧ)
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΦΟΡΜΑΣ REPLAY SB9380.050.20225U-M14...
Περισσότερα -
LUCKY /O.STOR.R. 5
Περισσότερα -
ΚΟΝΤΕΡ POLAR CS100 ΓΚΡΙ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |