ΚΡΑΣΙ AVATON ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2013 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML 142005364

Εξαντλημένο
Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο, εκ των οποίων το Λημνιό που αναφέρεται από τον Αριστοτέλη- είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία.
Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές ξύλινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει για 20 περίπου μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Διακρίνεται για το λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα. Σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο). Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Μακριά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών.Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια).
Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 άρχισε να φυτεύει στον οικογενειακό αμπελώνα 25 στρεμμάτων στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης-σε ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια αμπελιού- ελληνικές και ξενικές ποικιλίες. Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1986 στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα των 450 σήμερα στρεμμάτων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Διακρίνεται για το λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα. Σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο). Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Μακριά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών. |
Ποικιλίες : | Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο |
Τύπος κρασιού : | Ξηρό |
Συνοδεύει : | Κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια). |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1500 ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Γεροβασιλείου |
Οινοποίηση : | Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές ξύλινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει για 20 περίπου μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ AVATON ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2013 ΕΡΥΘΡΟ...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ASICS RUNNING GRAPHIC TEE ΜΑΥΡΗ (XL)
Περισσότερα -
ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ INART ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΧΑΛΚΙΝΟ (14X39CM)
Περισσότερα -
ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ROWENTA EXPERTISE TN8110
Περισσότερα -
ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1
Περισσότερα -
PENSOFAL ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ 25CM
Περισσότερα -
ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ OIL FREE EXPRESS 1.5...
Περισσότερα -
ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Περισσότερα -
ANTEC SKELETON
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ 3/4 BDTK ΛΕΥΚΟ (L)
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |