ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΕΡΥΘΡΟ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ) 2011 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML 142005077

Εξαντλημένο
Ένα κρασί που ουσιαστικά άλλαξε το ρου της ιστορίας του Ελληνικού κρασιού.
Κλασική συνοινοποίηση Cabernet Sauvignon (τα πρώτα κλήματα ξένης ποικιλίας που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα) και της Αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30°C.
Οι θερμοκρασίες ζύμωσης ενισχύονται κατά την αποζύμωση και το στάδιο της μηλογαλακτικής ζυμώσεως στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αίθουσα ζυμώσεων μονωμένη και με κεντρική θέρμανση. Ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και άλλους 6 μήνες στη φιάλη.
Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέτο όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά.
Σερβίρεται στους 16-18°C και συνοδεύει κρέατα μαγειρευτά, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, γιουβέτσι, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, κρέατα στη σχάρα, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και λουκάνικα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέ όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon , Merlot , Αγιωργίτικο |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρός Επιτραπέζιος Οίνος |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Κρέατα μαγειρευτά, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, γιουβέτσι, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, κρέατα στη σχάρα, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και λουκάνικα |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο Ηπείρου |
Αμπελώνες : | Εκατό στρέμματα, στο ύψος του μοναστηριού του Αη Νικόλα του Μετσοβίτη (+1.617) προς το ποτάμι, σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα, με στρεμματική απόδοση 600-700 κιλά. Επιλεγμένοι αμπελώνες με Cabernet Sauvignon . Επιλεγμένοι αμπελώνες ζώνης Ο.Π.Α.Π Νεμέας με Αγιωργήτικο. |
Οινοποίηση : | Κλασική συνοινοποίηση Cabernet Sauvignon και της Αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Αγιωργήτικο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30°C. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης ενισχύονται κατά την αποζύμωση και το στάδιο της μηλογαλακτικής ζυμώσεως στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αίθουσα ζυμώσεων μονωμένη και με κεντρική θέρμανση. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη. |
Ετικέτα : | Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΕΡΥΘΡΟ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ) 2011...
Περισσότερα -
SET TESORI MUSCIO BIANCO EDT 100ML+SC 250ML+Φ...
Περισσότερα -
ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ BELLELLI B-ONE STAN...
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙ DAS HAPPY BATHROBES 1415 ΡΟΔΙ (L)
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΑΦΡΩΔΕΣ MALTESER BRUT SEKT 2006 ΛΕΥΚΟ 7...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ LEVIS SHAKE NI10677 ΜΠΛΕ ...
Περισσότερα -
ΣΛΙΠΑΚΙ TRIUMPH PALM SPOTLIGHT TAI EX ΚΟΚΚΙΝΟ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ TIMBERLAND UNION WHARF DERBY TB0A21A...
Περισσότερα -
ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ ΙΝΑΡΤ ΓΙΑ ΡΕΣΩ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΟ ΑΣΗΜ...
Περισσότερα -
ΠΕΤΡΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ NESS AND STEVEN 47EK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |