ΚΡΑΣΙ GUADO AL TASSO SUPERIORE ANTINORI 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142004909

Εξαντλημένο
Το κρασί παράγεται και εμφιαλώνεται στο ομώνυμο κτήμα από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 30%
και Syrah 10%. Το κρασί ωριμάζει για 14 μήνες σε καινούρια γαλλικά βαρέλια και στη συνέχεια για 1 χρόνο στη
φιάλη.
Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί και η μύτη παρουσιάζει έντονα αρώματα ώριμου κερασιού και
καβουρδισμένων αρωμάτων όπως καφέ και σοκολάτας. Στο στόμα έχει ώριμες τανίνες, δροσερή οξύτητα και
περισσότερο ώριμο φρούτο στην επίγευση.
Παλαιώνει για 12 χρόνια από το τρύγο και συνδυάζεται με δυνατά
κόκκινα κρέατα.
Σερβίρεται στους 18°C αφού πρώτα μεταγγιστεί.
Ο οίκος Antinori θεωρείται ως ο σπουδαιότερος παραγωγός κρασιού της Ιταλίας. Με μια μακρά παράδοση που
περιλαμβάνει 26 γενιές Antinori, με επικεφαλή σήμερα τον Marchese Pierro Antinori και τις κόρες του έτοιμες να
συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.
Είναι ο βασιλιάς της Τοσκάνης με την μεγαλύτερη ιδιοκτησία αμπελώνων
στην περιοχή. Από τα μεγάλα Solaia και Tignagnello μέχρι τα Chianti και τα Villa Antinori, η προσωπική σφραγίδα είναι
εμφανής από την ετικέτα μέχρι το κρασί.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί και η μύτη παρουσιάζει έντονα αρώματα ώριμου κερασιού και καβουρδισμένων αρωμάτων όπως καφέ και σοκολάτας. Στο στόμα έχει ώριμες τανίνες, δροσερή οξύτητα και περισσότερο ώριμο φρούτο στην επίγευση |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 30% και Syrah 10% |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό Bolgheri D.O.C.Superiore |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνδυάζεται με δυνατά κόκκινα κρέατα |
Φύλαξη - Παλαίωση : | 12 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Antinori |
Περιοχή : | Bolgheri |
Αμπελώνες : | Ο ομώνυμος αμπελώνας βρίσκεται στο Bolgheri στην περιοχή της Maremma στην παραθαλάσσια περιοχή της Τοσκάνης. Η θέση του έχει μια ελαφριά ανύψωση στα 50-60 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας και με σύσταση πετρώδη με μικρά ποσοστά ασβεστόλιθου. Ο τρύγος γίνεται ανεξάρτητα για κάθε τμήμα του αμπελώνα όπως και για κάθε ποικιλία ξεχωριστά χειρωνακτικά. |
Οινοποίηση : | Γίνεται προσεκτική επιλογή των σταφυλιών τόσο κατά την άφιξή τους απο το αμπέλι όσο και μετά τον αποχωρισμό των βοστρύχων. Γίνεται ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ των 25 και 30οC, με την εκχύλιση και τον αερισμό να γίνεται ανάλογα με την ποικιλία για 2 με 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε καινούργια δρύινα Γαλλικά βαρέλια όπου ολοκληρώνουν τη μηλογαλακτική ζύμωση και παραμένουν για 18 μήνες. Αφού επιλεγούν τα κατάλληλα κρασιά γίνεται το χαρμάνιασμα και στη συνέχεια εμφιαλώνεται για να παραμείνει στη φιάλη για 10 μήνες. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GUADO AL TASSO SUPERIORE ANTINORI 2012 ...
Περισσότερα -
TRUST SP-2695 2.0 SPEAKER SET
Περισσότερα -
LOGILINK ID0129 WIRELESS OPTICAL MINI MOUSE 2...
Περισσότερα -
APPLE MC377ZM/A REMOTE
Περισσότερα -
BITFENIX MOLEX TO 3X 3-PIN ADAPTER 20CM - SLE...
Περισσότερα -
LINKSYS LAPAC1200 AC1200 DUAL BAND ACCESS POI...
Περισσότερα -
CORSAIR 32GB FLASH SURVIVOR
Περισσότερα -
LOGITECH G915 TKL TENKEYLESS LIGHTSPEED WIREL...
Περισσότερα -
INTEL CORE I5-4690S 3.20GHZ LGA1150 - BOX
Περισσότερα -
T-SHIRT POLO LACOSTE PARIS PH5522 FSL ΓΑΛΑΖΙΟ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |