Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ MARCHESE ANTINORI TENUTA RISERVA CHIANTI CLASSICO 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ANTINORI
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗ
  • ΚΡΑΣΙ MARCHESE ANTINORI TENUTA RISERVA CHIANTI CLASSICO 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ MARCHESE ANTINORI TENUTA RISERVA CHIANTI CLASSICO 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
(142004906)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Είναι ένα εκλεπτυσμένο και κομψό κρασί που παράγεται από 90% Sangiovese και 10% Cabernet Sauvignon. Ωριμάζει για 14 μήνες, σε γαλλικά βαρέλια barrique και για 12 μήνες στη φιάλη.
Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί με ελαφριές μωβ ανταύγειες. Στη μύτη είναι έντονο με φρουτώδη αρώματα κερασιού, φρούτων του δάσους και μούρων σε συνδυασμό με γλυκόριζα και βανίλια από το βαρέλι. Στο στόμα είναι ξηρό, με δροσερή οξύτητα, πολλές τανίνες όχι ιδιαίτερα επιθετικές, αν και νέο το κρασί. Το σώμα του είναι μέτριο και η επίγευση αρκετά μακριά και φρουτώδης.
Παλαιώνει για 10 χρόνα από το τρύγο και συνδυάζεται με pizza και ιταλικά delicatessen, λόγω της χαρακτηριστικής οξύτητας ταιριάζει εξαιρετικά με την ιταλική κουζίνα.
Σερβίρεται στους 18°C.

Ο οίκος Antinori θεωρείται ως ο σπουδαιότερος παραγωγός κρασιού της Ιταλίας. Με μια μακρά παράδοση που περιλαμβάνει 26 γενιές Antinori, με επικεφαλή σήμερα τον Marchese Pierro Antinori και τις κόρες του έτοιμες να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.
Είναι ο βασιλιάς της Τοσκάνης με την μεγαλύτερη ιδιοκτησία αμπελώνων στην περιοχή. Από τα μεγάλα Solaia και Tignagnello μέχρι τα Chianti και τα Villa Antinori, η προσωπική σφραγίδα είναι εμφανής από την ετικέτα μέχρι το κρασί.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί με ελαφριές μωβ ανταύγειες. Στη μύτη είναι έντονο με φρουτώδη αρώματα κερασιού, φρούτων του δάσους και μούρων σε συνδυασμό με γλυκόριζα και βανίλια από το βαρέλι. Στο στόμα είναι ξηρό, με δροσερή οξύτητα, πολλές τανίνες όχι ιδιαίτερα επιθετικές, αν και νέο το κρασί. Το σώμα του είναι μέτριο και η επίγευση αρκετά μακριά και φρουτώδης. 
Ποικιλίες : 90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvingon 
Γλυκύτητα : Ξηρό 
Τύπος κρασιού : Ερυθρό 
% αλκοόλ : 13.5% 
Συνοδεύει : Pizza και ιταλικά delicatessen, λόγω της χαρακτηριστικής

οξύτητας ταιριάζει εξαιρετικά με την ιταλική κουζίνα 
Φύλαξη - Παλαίωση : 10 χρόνια 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 18°C 
Μέγεθος φιάλης : 750ml 
Παραγωγός : Antinori 
Περιοχή : Toscana 
Αμπελώνες : ο Marchese Antinori Riserva παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια που προέρχονται από την Tenuta Tignanello. Δεν αποτελεί το δεύτερο κρασί του Tignanello και είναι μια ξεχωριστή οινική οντότητα.

Ο καιρός για τον τρύγο του 2011 ξεκίνησε με έναν κρύο χειμώνα και ξηρή και ζεστή Άνοιξη που έφερε την ανθοφορία 10 ημέρες νωρίτερα. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχαν σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο ο βλαστικός κύκλος. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος από την άλλη, ήταν ιδιαίτερα θερμοί με αποτέλεσμα η ωριμότητα να έρθει στα φυσιολογικά επίπεδα και ο τρύγος να γίνει από την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μέχρι τη δεύτερη του Οκτωβρίου. 
Οινοποίηση : Μετά την προσεκτική επιλογή στον τρύγο έγινε εξαντλητική επιλογή των σταφυλιών στον ιμάντα διαλογής για τις ποικιλίες. Η αλκοολική ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μια εβδομάδα και για άλλες 9 ημέρες η εκχύλιση. Στη συνέχεια το κρασί μεταφέρθηκε στα βαρέλια κυρίως Γαλλικής προέλευσης όπου διεξήχθει αυθόρμητα η μηλογαλακτική ζύμωση μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια ανάλογα με το αμπελοτεμάχιο το κρασί ωρίμασε σε διαφορετικά βαρέλια, μεγέθους και προέλευσης, για επιπλέον 12 μήνες. Στη συνέχεια έγινε το blend και ωρίμασε για άλλους 12 μήνες στη φιάλη. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση