ΚΡΑΣΙ CONTE DELLA VIPERA ANTINORI 2016 ΛΕΥΚΟ 750ML 142004898

Εξαντλημένο
Το χρώμα του είναι απαλό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγιες. Στη μύτη είναι μέτριας έντασης με αρώματα
εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime, grapefruit και φυτικές νότες. Στο στόμα είναι ξηρό, με ελαφρύ σώμα και δοσερή
οξύτητα. Η επίγευση είναι ικανοποιητικής διάρκειας με αρώματα εσπεριδοειδών.
Παλαιώνει για 3-4 χρόνια από τον
τρύγο.
Σερβίρεται στους 8-10°C.
Ο οίκος Antinori θεωρείται ως ο σπουδαιότερος παραγωγός κρασιού της Ιταλίας. Με μια μακρά παράδοση που
περιλαμβάνει 26 γενιές Antinori, με επικεφαλή σήμερα τον Marchese Pierro Antinori και τις κόρες του έτοιμες να
συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.
Είναι ο βασιλιάς της Τοσκάνης με την μεγαλύτερη ιδιοκτησία αμπελώνων
στην περιοχή. Από τα μεγάλα Solaia και Tignagnello μέχρι τα Chianti και τα Villa Antinori, η προσωπική σφραγίδα είναι
εμφανής από την ετικέτα μέχρι το κρασί.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα του είναι απαλό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγιες. Στη μύτη είναι μέτριας έντασης με αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime, grapefruit και φυτικές νότες. Στο στόμα είναι ξηρό, με ελαφρύ σώμα και δοσερή οξύτητα. Η επίγευση είναι ικανοποιητικής διάρκειας με αρώματα εσπεριδοειδών. |
Ποικιλίες : | Sauvignon Blanc, Semillon |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Λευκό |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Φύλαξη - Παλαίωση : | 3-4 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Antinori |
Περιοχή : | Umbria |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Conte dela Vipera βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 250-350 μέτρα και το υπέδαφος είναι αργιλώδες και πλούσιο σε θαλλάσια υπολλείματα οστρακοειδών. |
Οινοποίηση : | Η στιγμή του τρύγου βασίζεται στην ανάλυση στοιχείων για την επιτυχία της αρμονίας μεταξύ του μέγιστου αρωματικού δυναμικού, της ισορροπίας σακχάρων και οξύτητας. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και η μεταφορά με ψυχόμενα φορτηγά. Η διαλογή πραγματοποιείται σε ψυχόμενο ιμάντα, ώστε να διατηρηθούν τα ποικιλιακά αρώματα. Ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση για 12 ώρες στους 10?C. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με την μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 16?C. Στη συνέχεια το κρασί διατηρείται στους 10?C, για να αποφευχθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Πριν την εμφιάλωση γίνεται το χαρμάνι των ποικιλιών. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CONTE DELLA VIPERA ANTINORI 2016 ΛΕΥΚΟ ...
Περισσότερα -
NOCTUA MOUNTING KIT LGA1700 - NM-I17XX-MP83, ...
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΙΛΟΘΗΚΗ ΞΥΛΙΝΗ ΤΡΙΠΛΗ
Περισσότερα -
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ COOLERMASTER CK530 TENKEYLESS ME...
Περισσότερα -
URBAN FACTORY PROTECT SLEEVE 12.0''-13.3''
Περισσότερα -
LOGITECH 910-006797 PRO X SUPERLIGHT 2 LIGHTS...
Περισσότερα -
E22 RED 8 SLOT CABLE COMB
Περισσότερα -
TECHFLEX CHROME XC SLEEVE 13MM CHROME 1M
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ 2020...
Περισσότερα -
WHITENERGY ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΓΙΑ LENOVO IDEAPAD Y510 (...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |