ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π.Γ.Ε ΕΡΥΘΡΟ 2015 750ML 142004597
Εξαντλημένο
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χαρακηρίζεται από βαθύ ερυθρό χρώμα, εξαιρετικό bouquet, που παραπέμπει σε αρώματα κερασιού, σοκολάτας γάλακτος με νύξεις καπνού, ψημένου κάστανου, βουτύρου, στο στόμα είναι γεμάτο με στρογγυλό σώμα και έντονη επίγευση.
Στην καρδιά της Λακωνίας βρίσκονται οι αμπελώνες και το οινοποιείο του Γεώργιου Θεοδωρακάκου, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει συνδέσει την ιστορία της με το λακωνικό κρασί από τις αρχές του 20ου αιώνα.
Δίνοντας βάρος σε τοπικές ποικιλίες ,όπως η κυδωνίτσα και το μαυρούδι, τα κρασιά παράγονται με πιστοποιημένες βιολογικές μεθόδους στους ιδιόκτητους αμπελώνες και αναγνωρίζονται ως Λακωνικοί Τοπικοί Οίνοι.
Το 2010 βρίσκει την επιχείρηση σε φάση ανάπτυξης με αρκετές ετικέτες κρασιού, με διακρίσεις, με ένα καλό δίκτυο διανομής, με ποιοτικές συνεργασίες ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης του οινοποιείου, το οποίο διαθέτει απόλυτα σύγχρονο εξοπλισμό.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χαρακηρίζεται από βαθύ ερυθρό χρώμα, εξαιρετικό bouquet, που παραπέμπει σε αρώματα κερασιού, σοκολάτας γάλακτος με νύξεις καπνού, ψημένου κάστανου, βουτύρου, στο στόμα είναι γεμάτο με στρογγυλό σώμα και έντονη επίγευση. |
| Ποικιλίες : | Μαυρούδι 100% |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| Τύπος κρασιού : | Βιολογικός οίνος Ερυθρός. Πιστοποίηση ΔΗΩ. |
| % αλκοόλ : | 12.5% |
| Συνοδεύει : | Πλούσια λιπαρά κρεατικά με έντονες σάλτσες, αγριογούρουνο στιφάδο, ελάφι κοκκινιστό, πικάντικα τυριά και αλλαντικά. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
| Παραγωγός : | Κτήμα Θεοδωρακάκου |
| Περιοχή : | Λακωνία |
| Αμπελώνες : | Στα 400 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο σπάνιες τοπικές ποικιλίες. Η Κυδωνίτσα και το Μαυρούδι απαντώνται αποκλειστικά στη Λακωνία. Το ποικιλιακό δυναμικό συμπληρώνεται με την επίσης τοπική Μονεμβασιά και τις πανελλαδικά γνωστές Ασύρτικο, Ροδίτη και Αγιωργίτικο. Οι μικρές αποδόσεις των αμπελώνων, που δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα, συμβάλλουν σημαντικά στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών. Οι Αμπελώνες έχουν ενταχθεί από το 1996 στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούν από τον οργανισμό ΔΗΩ. |
| Οινοποίηση : | Τρύγος τέλος Σεπτέμβρη. Με τα χέρια σε μικρά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή του σταφυλιού και τον απορραγισμό του, εφαρμόζεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση (cold soak) στους 8-10°C για 2-3 ημέρες με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών και χρωματικών συστατικών του σταφυλιού? εν συνεχεία πραγματοποιείται η ελεγχόμενη ζύμωσή του σε θερμοκρασία 18°C καθώς και μεταζυμωτική εκχύλιση για την εντονότερη συμπύκνωση του φρουτώδη χαρακτήρα. Ακολουθεί παλαίωση για ένα χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια με παράλληλη πραγματοποίηση της μηλογαλακτικής ζύμωσης. |
| Ετικέτα : | Κτήμα Θεοδωρακάκου Μαυρούδι |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2016 ΕΡΥΘΡΟ ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2011 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 M...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU NICO LAZARIDI 2006 ΕΡΥΘΡΟ 1500 ...
Περισσότερα -
ΑΦΡΟΣ FEE BROTHERS FOAMING AGENT 150 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D' ISSAN 3EME GRAND CRU CLASSE ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2005 ΕΡΥΘΡΟ 7...
Περισσότερα -
RUM HELL OR HIGH WATER XO 700ML
Περισσότερα -
MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES FINEST DRY 5 ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




