ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π.Γ.Ε ΕΡΥΘΡΟ 2010 750ML 142004596

Εξαντλημένο
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Αρκετά ζωηρό κόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Αρωματική πολυπλοκότητα που αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό των δύο ποικιλιών, αρώματα κερασιού, καρύδας, κακάου, ξύλου και βανίλιας. Στο στόμα με ελαφρύ σώμα, ζωηρές ταννίνες και καλή οξύτητα.
Στην καρδιά της Λακωνίας βρίσκονται οι αμπελώνες και το οινοποιείο του Γεώργιου Θεοδωρακάκου, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει συνδέσει την ιστορία της με το λακωνικό κρασί από τις αρχές του 20ου αιώνα.
Δίνοντας βάρος σε τοπικές ποικιλίες ,όπως η κυδωνίτσα και το μαυρούδι, τα κρασιά παράγονται με πιστοποιημένες βιολογικές μεθόδους στους ιδιόκτητους αμπελώνες και αναγνωρίζονται ως Λακωνικοί Τοπικοί Οίνοι.
Το 2010 βρίσκει την επιχείρηση σε φάση ανάπτυξης με αρκετές ετικέτες κρασιού, με διακρίσεις, με ένα καλό δίκτυο διανομής, με ποιοτικές συνεργασίες ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης του οινοποιείου, το οποίο διαθέτει απόλυτα σύγχρονο εξοπλισμό.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αρκετά ζωηρό κόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Αρωματική πολυπλοκότητα που αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό των δύο ποικιλιών, αρώματα κερασιού, καρύδας, κακάου, ξύλου και βανίλιας. Στο στόμα με ελαφρύ σώμα, ζωηρές ταννίνες και καλή οξύτητα. |
Ποικιλίες : | Μαυρούδι 50%, Αγιωργίτικο 50% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Βιολογικός οίνος Ερυθρός. Πιστοποίηση ΔΗΩ. |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Συνοδεύει : | Κρέατα με πιπεράτες κόκκινες σάλτσες, κανελόνια με κιμά, κόκορα κρασάτο, μοσχάρι γιουβέτσι, κίτρινα παλαιωμένα τυριά και καπνιστά λουκάνικα και αλλαντικά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Θεοδωρακάκου |
Περιοχή : | Λακωνία |
Αμπελώνες : | Στα 400 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο σπάνιες τοπικές ποικιλίες. Η Κυδωνίτσα και το Μαυρούδι απαντώνται αποκλειστικά στη Λακωνία. Το ποικιλιακό δυναμικό συμπληρώνεται με την επίσης τοπική Μονεμβασιά και τις πανελλαδικά γνωστές Ασύρτικο, Ροδίτη και Αγιωργίτικο. Οι μικρές αποδόσεις των αμπελώνων, που δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα, συμβάλλουν σημαντικά στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών. Οι Αμπελώνες έχουν ενταχθεί από το 1996 στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούν από τον οργανισμό ΔΗΩ. |
Οινοποίηση : | Τρύγος τέλος Σεπτεμβρίου. Σε μικρά τελάρα για την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη της ποιότητας των αμπελώνων. Αμέσως μετά την παραλαβή τους, οι δύο ποικιλίες αναμειγνύονται σε ίσα μέρη και αφού απορραγιστούν ψύχονται παρουσία ξηρού πάγου και αναγωγικού περιβάλλοντος, ώστε να εκχυλιστούν προζυμωτικά τα αρωματικά χαρακτηριστικά και οι φίνες ταννίνες, ακολούθως εμβολιάζουμε το γλεύκος και ξεκινά η ζύμωση που διαρκεί για 8-10 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωσή της. Παράλληλα με την παραμονή των κρασιών σε βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός για περίπου 10 μήνες πραγματοποιείται και η μηλογαλακτική ζύμωση που του προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. |
Ετικέτα : | Κτήμα Θεοδωρακάκου Περίβλεπτος |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ SKERPIOEN THE SADIE FAMILY 2016 ΛΕΥΚΟ 7...
Περισσότερα -
G.SKILL F3-17000CL11Q2-32GBZ 32GB (8X4GB) DDR...
Περισσότερα -
ΟΘΟΝΗ LG 22MB67PY-W 22'' LED 1680X1050
Περισσότερα -
EATON COMET EX RT ONLINE 7000VA
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΝΤΟΥΓΚΟΣ SAUVIGNON BLANC - ΡΟΔΙΤΗΣ ΒΙΟΛ...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ VELVET
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ECHO DE LYNCH-BAGES 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |