ΚΡΑΣΙ ΗΔΥΠΝΟΟΣ SELECTION 2013 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142004565

Εξαντλημένο
Βαθύ κόκκινο και μελί χρώμα με διαύγεια και γεύση που συναρπάζει, εξαιρετική επίγευση.
Το οινοποιείο Συμεωνίδης έχει δικούς της αμπελώνες, περίπου 70 στρεμμάτων και πάρα πολλούς συνεργαζόμενους αμπελώνες.
Οι αμπελώνες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου και ειδικά στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, στην περιοχή του όρους "Σύμβολο", του οποίου οι νότιες πλαγιές καταλήγουν στη θάλασσα. Σε αυτές τις πλαγιές και σε υψόμετρο από 50-500 μέτρα, βρίσκονται οι αμπελώνες.
Το μικροκλίμα της περιοχής μας είναι εξαιρετικό. Το έδαφος αμμουδερό. Ο βορράς είναι κλειστός από βουνά, ενώ ο νότος ανοικτός και με την θάλασσα του Αιγαίου στην αγκαλιά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, χωρίς καθόλου υγρασία. Η αύρα της θάλασσας και το ιώδιο που μεταφέρει αυτή, πλανάται στην ατμόσφαιρα όλης της περιοχής, δίνοντας στα κρασοστάφυλα μας εκλεκτά λεπτά αρώματα και πολλά σάκχαρα. Ο προσανατολισμός των κτημάτων είναι τέτοιος που όλη την ημέρα ο ήλιος χαϊδεύει και λούζει τα σταφύλια εξαιρετικές συνθήκες για ποιοτική πρώτη ύλη, ποιοτικά κρασοστάφυλα, ποιοτικό κρασί.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύ κόκκινο και μελί χρώμα με διαύγεια και γεύση που συναρπάζει, εξαιρετική επίγευση. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται μακρά παλαίωση. |
Συνοδεύει : | Όλα τα κρέατα με κόκκινη σάλτσα και τα κυνήγια. Πάπια με πορτοκάλι, Ορτύκια στιφάδο, Χοιρινή τηγανιά, Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, Ψαρονέφρι στη σχάρα, Ντομάτες γεμιστές, Αγριογούρουνο στη γάστρα |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται στους 18°C σε κολονάτο ποτήρι |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες που επιλέχθηκαν έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό, βρίσκονται σε υψόμετρο από 10-100 μέτρα δίπλα στη θάλασσα. |
Οινοποίηση : | Τρύγος: Τα πρωινά του πρώτου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου για το Merlot και το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου για το Cabernet Sauvignon. Η στρεμματική απόδοση ήταν 600-850 kg/στρέμμα. Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία μακράς εκχύλισης. Σταθεροποιήθηκε στους 8°C για 15 μέρες και παλαιώνει στις φιάλες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωρίμανση: 14 μήνες σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΗΔΥΠΝΟΟΣ SELECTION 2013 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΜΕ...
Περισσότερα -
ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ DURACELL SPOT LED GU10 5.5W 3000K
Περισσότερα -
ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΚΡΙΚΟΙ ΖΙΡΓΚΟΝ
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ ΜΑΚΡΥ REFLEX ΜΠΛΕ ΜΑΡΙΝ (86ΕΚ.)-(12-18 ...
Περισσότερα -
ΔΙΠΟΡΤΟ ΨΥΓΕΙΟ SIEMENS KD46NVI20 FULL NO FROS...
Περισσότερα -
ΣΙΔΕΡΟΤΥΠΑ PELIKAN IRON-ON ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ Υ...
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ CHICCO ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟ ΜΕ ΤΣΕΠ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SALOMON SPEEDCROSS 3 ΜΠΛΕ COBALT (UK...
Περισσότερα -
ΚΑΡΑΦΑ ΚΥΚΝΟΣ ΜΗΚΟΥΣ 35 ΕΚ. - 1,5 ΛΙΤΡΩΝ
Περισσότερα -
ΑΜΑΝΙΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ BODYTALK SLEEVELESS JACKET ΜΑ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |