ΚΡΑΣΙ LA DI MOTTE PINOT GRIGIO VENEZIA DOC ΛΕΥΚΟ 750 ML 142004228

Εξαντλημένο
Στην περιοχή του Βένετο υπό την εποπτεία του οικονομικού κολοσσού Botter το κτήμα La Di Motte παράγει αυτό το μονοποικιλιακό κρασί από Pinot Grigio. Το Pinot Grigio για να το απολαύσουμε θα πρέπει να έχει ωριμάσει σε σχετικά ψυχρό περιβάλλον, όπως αυτό του Βένετο ώστε να διατηρηθεί η οξύτητα του και να ωριμάσουνε όμως τα γευστικά του στοιχεία.
Στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά συναντάμε χρώμα λαμπερό λεμονοπράσινο. Στο στόμα είναι ξηρό αναδεικνύει εξαιρετική δομή και κομψότητα, με αναζωογονητική οξύτητα. Διακρίνεται για την πυκνή δομή του με νότες ξηρών καρπών χαρακτηριστικό της ποικιλίας καθώς και νότες εσπεριδοειδών με επίγευση λίγο αλμυρή.
Ο τρύγος λαμβάνει χώρα τις πρώτες 10 ημέρες του Σεπτεμβρίου και ακολουθεί κλασική οινοποίηση λευκών κρασιών και παραμονή σε οινολάσπες για μερικές εβδομάδες.
Εξαιρετικός συνδυασμός με ψάρια και λευκά κρέατα καθώς και πράσινες σαλάτες της μεσογειακής κουζίνας.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά συναντάμε χρώμα λαμπερό λεμονοπράσινο. Στο στόμα είναι ξηρό αναδεικνύει εξαιρετική δομή και κομψότητα, με αναζωογονητική οξύτητα. Διακρίνεται για την πυκνή δομή του με νότες ξηρών καρπών χαρακτηριστικό της ποικιλίας καθώς και νότες εσπεριδοειδών με επίγευση λίγο αλμυρή. |
Ποικιλίες : | 100% Pinot Grigio |
Τύπος κρασιού : | Venezia DOC |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10 - 12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Συνοδεύει : | Εξαιρετικό ως απεριτίφ, ιδανικός συνδυασμός με σαλάτα θαλασσινών καθώς και πιάτα ζυμαρικών ή ριζιού συνοδευόμενα από ψάρια και θαλασσινά. Επίσης εξαιρετικός φίλος των λευκών ψητών κρεάτων και αλμυρών σουφλέ. |
Περιοχή : | Motta di Livenza |
Αμπελώνες : | Η έκταση των αμπελώνων είναι περίπου 100 στρέμματα. Έχει ακολουθηθεί η πολύ πυκνή φύτευση ριζών καθώς και η ανανέωση των ριζών με νέους πιο ευπροσάρμοστους κλόνους κατάλληλους για το έδαφος της περιοχής. Η διαχείριση του φυλλώματος ακολουθεί το γνωστό μονό Guyot (στα ιταλικά Cordone Speronato) |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος πραγματοποιείται τις πρώτες 10 ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ακολουθείται κλασσική οινοποίηση λευκών κρασιών με ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκαασίες 15-16°C σε ανοξείδωτες δεξαμενές για χρονικό διάστημα περίπου 10-15 ημερών. Το κρασί μετά παραμένει με τις ζύμες του για αρκετές ακόμη εβδομάδες ώστε να αποκτήσει όγκο και πολυπλοκότητα πριν την εμφιάλωση. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ LA DI MOTTE PINOT GRIGIO VENEZIA DOC ΛΕ...
Περισσότερα -
MOPHIE JUICE PACK POWER BANK 2500MAH BLACK BU...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ CAMEL ACTIVE C22-409645-8...
Περισσότερα -
T-SHIRT WESC ICON ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ
Περισσότερα -
GEMBIRD MUSG-07 PROGRAMMABLE RGB GAMING MOUSE...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK WORK N CUSHION 4.0 ΜΑΥΡΟ (USA...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |