ΚΡΑΣΙ ΑΒΑΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ 2010 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142004163
Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ΑΒΑΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ 2010 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142004163
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το Αγιορείτικο Αβατον εμφανίζεται με ένα βαθύχρωμο μαυροκόκκινο χρώμα, πυκνό άρωμα φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και βανίλιας.
Στο στόμα είναι πληθωρικό, γεμάτο με εξαιρετική δομή, ζεστό με πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση που αφήνει αρώματα σοκολάτας.
Συνοδεύει κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

| % αλκοόλ : | 14% |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16-18° |
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύχρωμο μαυροκόκκινο χρώμα, πυκνό άρωμα φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, γεμάτο με εξαιρετική δομή, ζεστό με πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση που αφήνει αρώματα σοκολάτας. |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Παραγωγός : | Οινοποιία Τσάνταλη |
| Συνοδεύει : | Κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά. |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| Ποικιλίες : | Λημνιό- Cabernet Sauvignon |
| Τύπος κρασιού : | Ερυθρός οίνος Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Άγιο Όρος |
| Οινοποίηση : | Τα σταφύλια οινοποιούνται στο αναπαλαιωμένο από την εταιρία οινοποιείο στο Μετόχι Χρωμίτσας. Ανοιχτές δρύινες δεξαμενές παίζουν το ρόλο που σύμφωνα με την Αγιορείτικη παράδοση, έπαιζαν παλιά οι “παραβούτες». Ο μούστος μαζί με τα στέμφυλα βράζουν σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα και το ξύλο της δεξαμενής. Οι τανίνες είναι πιο μαλακές, το χρώμα πιο ζωηρό και το κρασί γίνεται πιο πολύπλοκο αρωματικά. Μια τεχνική που τη συναντάμε επίσης στα μεγάλα chateaux του Μπορντό για την οινοποίηση σταφυλιών μεγάλης συμπύκνωσης. Παλαίωση: Το Αγιορείτικο Άβατον είναι ένας οίνος μακρόχρονης παλαίωσης (vin de garde), που ωριμάζει σε βαρέλια γαλλικής δρυός 300λίτρων. Τα αρώματα του κρασιού, αρμονικά δεμένα με αυτά του ξύλου θα ολοκληρωθούν σε ένα εντυπωσιακό μπουκέτο με την παραμονή του μέσα στις φιάλες. |
| Αμπελώνες : | Από τη μια βουνά με πευκοδάση, από την άλλη θάλασσα: αυτά είναι τα φυσικά σύνορα του αγιορείτικου αμπελώνα που διασφαλίζουν το μοναδικό μικροκλίμα του. Η θαλασσινή αύρα μαλακώνει τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στο χώμα. Το βουνό προσφέρει αναζωογονητική δροσιά και παράλληλα προστατεύει από τους δυνατούς βορεινούς ανέμους. Έτσι τα σταφύλια ωριμάζουν αργά και με τον πλέον φυσικό τρόπο. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΑΒΑΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ 2010 ΕΡΥΘΡΟ ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ AMARONE PUGLIONI DELLA VALPOLICELLA CLA...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ COMPASS BOX STRANGER & STRANGER LIMITE...
Περισσότερα -
RUM EL DORADO 21 YEAR OLD SPECIAL RESERVE 700...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MACAN COSECHA BODEGAS BENJAMIN DE ROTHS...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MOUTON CADET AMERICA'S CUP BARON PHILIP...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ GRUNER VELTLINER ALTE REBEN WEINGUT BRU...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MUGA RIOJA RESERVA 2017 ΕΡΥΘΡΟ MAGNUM 1...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ LATOUR A POMEROL 2006 ΕΡΥΘΡΟ MAGNUM 150...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



