ΚΡΑΣΙ GENTILINI ΡΟΜΠΟΛΑ CELLAR SELECTION 2015 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142004126

Εξαντλημένο
Ένα πολύ ξεχωριστό λευκό κρασί με βάση την αρχόντισσα του Ιονίου, τη Ρομπόλα.
Διακριτικά αρωματικό, με δροσιστική οξύτητα και μεγάλη διάρκεια, είναι ένα κρασί που ανήκει σε μία άλλη κλάση και το δείχνει. Μια περιορισμένης παραγωγής single-vineyard Ρομπόλα (2.550 φιάλες το 2010) που πρέπει να δοκιμάσετε.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ενα απόλυτα ισορροπημένο ξηρό κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Εντονα αρώματα ροδοπέταλων και γιασεμιού, καλή οξύτητα και φρουτώδη γεύση. |
Ποικιλίες : | Ρομπόλα 100% |
Τύπος κρασιού : | Ονομασία Προελεύσεως Ρομπόλα Κεφαλληνίας Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Θαλασσινά τηγανητά, καρπάτσιο από λαβράκι, ριζότο με θαλασσινά, ψάρι σε κροκέτες, ψάρι φιλέτο με άσπρη σάλτσα, ψάρι φρέσκο στη σχάρα |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 2-3 έτη από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο μας στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GENTILINI ΡΟΜΠΟΛΑ CELLAR SELECTION 2015...
Περισσότερα -
ΣΤΥΛΟ PARKER JOTTER VICTORIA VIOLET C.C. BALL...
Περισσότερα -
SNACK CELEBRATE FRESHNESS ADULT STICK ΑΡΝΙ 1...
Περισσότερα -
ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΟΛΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩ...
Περισσότερα -
POSTER WINNIE (61X91.5CM)
Περισσότερα -
ΒΡΑΚΑΚΙ MINERVA CHIC GIRL ΛΕΥΚΟ
Περισσότερα -
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΤΝΕΙ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-CONTEND 4 ΜΑΥΡΟ/ΑΣΗΜΙ (USA...
Περισσότερα -
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2024
Περισσότερα -
MICKEY MOUSE CLUB HOUSE ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |