ΚΡΑΣΙ GENTILINI ΡΟΜΠΟΛΑ CELLAR SELECTION 2015 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142004126

Εξαντλημένο
Ένα πολύ ξεχωριστό λευκό κρασί με βάση την αρχόντισσα του Ιονίου, τη Ρομπόλα.
Διακριτικά αρωματικό, με δροσιστική οξύτητα και μεγάλη διάρκεια, είναι ένα κρασί που ανήκει σε μία άλλη κλάση και το δείχνει. Μια περιορισμένης παραγωγής single-vineyard Ρομπόλα (2.550 φιάλες το 2010) που πρέπει να δοκιμάσετε.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ενα απόλυτα ισορροπημένο ξηρό κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Εντονα αρώματα ροδοπέταλων και γιασεμιού, καλή οξύτητα και φρουτώδη γεύση. |
Ποικιλίες : | Ρομπόλα 100% |
Τύπος κρασιού : | Ονομασία Προελεύσεως Ρομπόλα Κεφαλληνίας Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Θαλασσινά τηγανητά, καρπάτσιο από λαβράκι, ριζότο με θαλασσινά, ψάρι σε κροκέτες, ψάρι φιλέτο με άσπρη σάλτσα, ψάρι φρέσκο στη σχάρα |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 2-3 έτη από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο μας στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GENTILINI ΡΟΜΠΟΛΑ CELLAR SELECTION 2015...
Περισσότερα -
T-SHIRT PEPE JEANS ORIGINAL BASIC PM503835 ΛΕ...
Περισσότερα -
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΑΡΟΤΣΙ NEONATO REVERSO STUD ΚΑΦ...
Περισσότερα -
JACKET ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ INTER ΑΣΠΡΟ (M)
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ NIKE SPORTSWEAR ΜΠΛΕ (L)
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS PERFORMANCE GOLETTO V FG ΜΠΛΕ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NEW BALANCE CLASSICS INFANT 373 ΚΙΤΡ...
Περισσότερα -
HOODIE GUESS BRENDA V2YQ18K7UW2 ΜΩΒ (L)
Περισσότερα -
ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ PENNY SCALLAN CHIRPY BIRD ...
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH MAGIC BOOST MWHU ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΠΛΕ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |