ΚΡΑΣΙ GENTILINI ΡΟΖΕ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 2013 750 ML 142004124

Εξαντλημένο
Παράγεται από 100% Μοσχοφίλερο των ιδιόκτητων αμπελώνων με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια.
Το λαμπερό ροζέ χρώμα πρόερχεται από την προσεκτική εκχύλιση των φλοιών για τρείς ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Παράγονται ετησίως 6.000 φιάλες. Ενα απόλυτα ισορροπημένο ξηρό κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Εντονα αρώματα ροδοπέταλων και γιασεμιού, καλή οξύτητα και φρουτώδη γεύση.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ενα απόλυτα ισορροπημένο ξηρό κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Εντονα αρώματα ροδοπέταλων και γιασεμιού, καλή οξύτητα και φρουτώδη γεύση. |
Ποικιλίες : | Μοσχοφίλερο 100% |
Τύπος κρασιού : | Επιτραπέζιος, Ροζέ, ξηρός |
% αλκοόλ : | 12% |
Συνοδεύει : | Δοκιμάστε το σαν απεριτίφ, με ζυμαρικά και θαλασσινά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Η κάθε ποικιλία σταφυλιού οινοποιείται ξεχωριστά έτσι ώστε να ελέγχεται απόλυτα η αρμονία του τελικού αποτελέσματος. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GENTILINI ΡΟΖΕ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 2013 750 ML
Περισσότερα -
ΗΜΙΜΠΟΤΑ POINTER RANDALL ΚΑΦΕ (41)
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SAUCONY TRIUMPH ISO 2 ΚΟΚΚΙΝΟ/ΠΟΡΤΟΚ...
Περισσότερα -
ΡΟΛΟΪ GARMIN TACTIX 7 PRO BALLISTICS EDITION ...
Περισσότερα -
QNAP TS-670 PRO 6-BAY HOME & SOHO NAS FOR PER...
Περισσότερα -
ΣΚΟΥΦΟΣ BENETTON HOME 1 ΓΑΛΑΖΙΟ (3-6 ΜΗΝΩΝ)-(...
Περισσότερα -
BIKINI TOP TRIUMPH TEXTURE CTOWPD ΡΟΖ ΣΚΟΥΡΟ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK ENERGYLUX 2.0 ΛΕΥΚΟ (USA:7, E...
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ ΜΑΚΡΥ ΜΠΕΜΠΕ REFLEX ΚΟΚΚΙΝΟ (92ΕΚ.)-(1-...
Περισσότερα -
OΣIOY EΦPAIM TOY ΣYPOY EPΓA ΤΟΜΟΣ 7
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |