ΚΡΑΣΙ GENTILINI ASPRO 2020 ΤΣΑΟΥΣΙ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΛΕΥΚΟ 750 ML 142004123

Εξαντλημένο
Παράγεται από τις Κεφαλλονίτικες ποικιλίες Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλονιάς, που οινοποιούνται ξεχωριστά. Συνδυάζονται με μικρή ποσότητα Sauvignon Blanc, που προσδίδει τέλεια ισορροπία και πολυπλοκότητα. Παράγονται ετησίως 10,000 φιάλες.
Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο, το Aspro έχει ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών, μελιού και πεπονιού, με σώμα, φρούτωδη γεύση και ξηρή λεμονώδη επίγευση. Συνοδεύει λευκά κρέατα, ζυμαρικά και ψάρι στη σχάρα.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο, το Aspro έχει ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών, μελιού και πεπονιού, με σώμα, φρούτωδη γεύση και ξηρή λεμονώδη επίγευση |
Ποικιλίες : | Τσαούσι (60%) Ρομπόλα (20%), Μοσχοφίλερο (10%), Sauvignon Blanc (10%) |
Τύπος κρασιού : | Επιτραπέζιος, λευκός, ξηρός |
% αλκοόλ : | 12% |
Συνοδεύει : | Ελαφριά και μέτρια κουζίνα, σολομός, τυριά, ψάρι στη σχάρα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται 2-3 χρόνια παλαίωση. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Η κάθε ποικιλία σταφυλιού οινοποιείται ξεχωριστά έτσι ώστε να ελέγχεται απόλυτα η αρμονία του τελικού αποτελέσματος. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GENTILINI ASPRO 2020 ΤΣΑΟΥΣΙ - ΜΟΣΧΑΤΟ ...
Περισσότερα -
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕΤ ΚΑΣΕΤΙΝΑ BAR ΜΕ 4 ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Κ...
Περισσότερα -
HP OFFICEJET J3680 CB071A
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ETNA BENANTI 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΝΟΣ BERN LENOX ΠΡΑΣΙΝΟ (M/L)
Περισσότερα -
ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ OKI ML-3390 ECO PARALLEL DOT MATRIX
Περισσότερα -
RUM BACARDI LIMON 700 ML
Περισσότερα -
QOLTEC 50053 NOTEBOOK ADAPTER FOR LENOVO 20V ...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ TALISKER 25 ΕΤΩΝ 700ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHAMBOLLE-MUSIGNY PREMIER CRU LES BAUDE...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |