ΚΡΑΣΙ PIO CESARE BARBERA D'ALBA 2013 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142003778

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PIO CESARE BARBERA D'ALBA 2013 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142003778
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώμα ώριμου κόκκινου κερασιού, λαμπερό, νεαρό. Έντονο φρούτο στην μύτη, που φαντάζει γοητευτική και απόλυτα ισορροπημένη. Το στόμα ακροβατεί με επιτυχία μεταξύ πλάτους και οξύτητας χωρίς δείγμα βάρους. Φρεσκάδα, ένταση, διάρκεια.
Κρασί από barbera με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας την άγρια ενέργεια των Barbera με την εξευγενισμένη κομψότητα των Barolo.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα έντονα ρουμπινιού με κόκκινες χροιές. Το μπουκέτο είναι ζωηρό και διακρίνουμε ώριμα φρέσκα φρούτα. Στον ουρανίσκο είναι καθαρό με νότες ώριμων φρούτων, κερασιών, σοκολάτας και τελείωμα μακρύ και ευχάριστο. |
Ποικιλίες : | 100% Barbera |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Piemonte |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες του Pio Cesare παράγουν εξαιρετικό κρασί από το 1881. Η παράδοση ξεκίνησε από τον Pio Cesare (το όνομα του ιδρυτή παραμένει και σήμερα το όνομα του κτήματος) όταν άρχισε να αγοράζει επιλεγμένους αμπελώνες στους λόφους του Barolo και του Barbaresco. Η αρχή του ιδρυτή ήταν ότι μόνο από εξαιρετικές ρόγες μπορεί να παραχθεί εξαιρετικό κρασί. Έτσι η ποσότητα μειώθηκε για χάρη της ποιότητας. Σήμερα υπεύθυνος είναι ο εγγονός του ο Pio Boffa ο οποίος έκανε πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο τα κρασιά του παππού του. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος λαμβάνει χώα μέσα Οκτωβρίου, η ζύμωση πραγματοποιείται για 10-12 ημέρες σε σταθερή ελεγχόμενη θερμοκρασία 24-25οC. Η ωρίμανση διαρκεί δύο χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 25-55 εκατόλιτρων και σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PIO CESARE BARBERA D'ALBA 2013 ΕΡΥΘΡΟ 7...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE AIR MAX ADVANTAGE ΛΑΔΙ (USA:10....
Περισσότερα -
ΣΑΝΙΔΑ ARENA KICKBOARD ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Περισσότερα -
ΣΕΣΟΥΑΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ UNITED H26
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |