ΚΡΑΣΙ BAROLO PIO CESARE 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142003774
Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ BAROLO PIO CESARE 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142003774
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σε έναν ιδεατό κόσμο, κάθε βράδυ του χειμώνα θα είχαμε να μας περιμένει σπίτι ένα τρουφάτο ριζότο και μια φιάλη Barolo του Pio Cesare. Πυκνότητα, χαρακτήρας, αρώματα λουλουδιών, μανιταριών και μπαχαριών, ενώ στο στόμα η οξύτητα και οι ταννίνες δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για πυκνά και αιθέρια στα αρώματα εδέσματα.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Πυκνότητα, χαρακτήρας, αρώματα λουλουδιών, μανιταριών και μπαχαριών, ενώ στο στόμα η οξύτητα και οι ταννίνες δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για πυκνά και αιθέρια στα αρώματα εδέσματα. |
| Ποικιλίες : | 100% Nebbiolo |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 14% |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται υψηλή παλαίωση, αλλά μπορεί και να καταναλωθεί και νέο. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 2010 |
| Περιοχή : | Piemonte |
| Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες του Pio Cesare παράγουν εξαιρετικό κρασί από το 1881. Η παράδοση ξεκίνησε από τον Pio Cesare (το όνομα του ιδρυτή παραμένει και σήμερα το όνομα του κτήματος) όταν άρχισε να αγοράζει επιλεγμένους αμπελώνες στους λόφους του Barolo και του Barbaresco. Η αρχή του ιδρυτή ήταν ότι μόνο από εξαιρετικές ρόγες μπορεί να παραχθεί εξαιρετικό κρασί. Έτσι η ποσότητα μειώθηκε για χάρη της ποιότητας. Σήμερα υπεύθυνος είναι ο εγγονός του ο Pio Boffa ο οποίος έκανε πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο τα κρασιά του παππού του. |
| Οινοποίηση : | Οι ρόγες Nebbiolo που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Barolo προέρχονται από τους οικογενειακούς αμπελώνες από το χωριό Serralunga d'Alba κατά 70% και το υπόλοιπο από τις καλύτερες περιοχές στο Castiglione Falletto και Monforte όπως ακριβώς παρασκευάζεται για πάνω από 100 έτη. Οι ρόγες από την Serralunga δίνουν πλήρες σώμα, από το Castiglione Falletto προσφέρουν αιθέρια και δελεαστική μύτη ενώ από το Monforte δίνουν αριστοκρατία. Τρύγος φυσικά με το χέρι από μέσα Οκτωβρίου έως και αρχές Νοεμβρίου. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία 25-26οC για 20-25 ημέρες με σκοπό την εκχύλιση των αρωμάτων και του χρώματος. Η ωρίμανση διαρκεί 30-36 μήνες σε γαλλικά και σλαβονικά δρύινα βαρέλια (30%-50% νέα). |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ BAROLO PIO CESARE 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ
Περισσότερα -
ΖΑΚΕΤΑ NIKE SPORTSWEAR HOODIE ΤΙΡΚΟΥΑΖ
Περισσότερα -
ΣΑΝΔΑΛΙ TEVA HURRICANE XLT2 ΜΠΕΖ (USA:6, EU:3...
Περισσότερα -
ΛΑΣΤΕΞ DORINA MARILYN D00035M-B60 ΜΠΕΖ (M)
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ CROCS CLASSIC CROCS SLIDE 206121-2...
Περισσότερα -
XIAOMI WATCH S3 BLACK BHR7874GL
Περισσότερα -
BIKINI TOP TRIUMPH VENUS ELEGANCE WP ΚΟΚΚΙΝΟ ...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ RUSSELL ATHLETIC L/S CREWNECK TEE ΜΠΛ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




