ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU CLASSE 2008 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142003596

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU CLASSE 2008 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142003596
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
To Cos D’ Estournel είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις επιχειρήσεων που αλλάζουν χέρια σχετικά συχνά, το τελικό αποτέλεσμα πάει από το εξαιρετικό στο εξαιρετικότερο.
Από το 2005 και μετά, το Cos θα μπορούσε ποιοτικά να κοιτάξει στα μάτια τουλάχιστον ένα από τα γειτονικά Premier Grand Cru Classe. Οι τιμές των τελευταίων εσοδειών είναι υψηλές, αλλά δικαιολογούνται στο έπακρον. Παλαιώστε για πάνω από 50 χρόνια στις καλές εσοδείες.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Τα κρασιά του Cos ανεξάρτητα από τις διαφορετικές χρονιές διατηρούν ένα μοναδικό χαρακτήρα που όταν το κρασί είναι νεό διακρίνεται για την ένταση στη δομή και την έντονη φρουτώδη χροιά, στην παλαίωση διακρίνουμε αρωματική πολυπλοκότητα. Η παλαίωση μπορεί να είναι ακόμη και 30 ετών ενώ σήμερα μπορούμε να πιούμε και κρασιά άνω των 100 ετών! Το κρασί του 1999 ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες (πολλές μεταπτώσεις) διακρίνεται για το βαθύ πορφυρό χρώμα, με μπουκέτο που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, με αρώματα μαύρων φρούτων. Στη γεύση είναι μεταξένιο, πλούσιες τανίνες, όμορφα αρώματα φρούτων. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon , Merlot , Cabernet Franc |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 12,5% |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Η παλαίωση 10-30 έτη, με δυνατότητες ακόμη και 100 ετών. Μπορεί να καταναλωθεί από το 2008 έως το 2025. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Saint Estephe |
Αμπελώνες : | Τα κτήματα του πύργου έχουν έκταση 70 εκταρίων και είναι διάσπαστα σε 30 διαφορετικά σημεία. Η μέση ηλικία των αμπέλων που χρησιμοποιούνται για το πρώτο κρασί του πύργου είναι άνω των 35 ετών με τα νεότερα άνω των 20 ετών. Το μικρό κλίμα της περιοχής εξαρτάται από τον ποταμό Gironde όπου δεν επιτρέπει απότομες καιρικές αλλαγές καθώς και από τον Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκεται δυτικά του πύργου. |
Οινοποίηση : | Η διαδικασία της οινοποίησης υιοθετεί χαρακτηριστικά της σοδειάς και του εδάφους. Επιλεκτική διαλογή, προσεκτική πίεση των σταφυλιών και ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης είναι παράμετροι που επιτρέπουν την ωρίμανση των τανινών και τη διατήρηση των φρουτώδων αρωμάτων. Η ωρίμανση γίνεται σε νέα βαρέλια. Στην διαδικασία της ωρίμανσης διακριτικά αποκαλύπτονται τα αρώματα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η αίσθηση του ξύλου. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται την άνοιξη στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πύργου. Πριν πωληθούν περιτυλίγονται με λευκό χαρτί και τοποθετούνται σε ξυλοκιβώτιο. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |