ΚΡΑΣΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142003423

Εξαντλημένο
Μια Νάουσα τυπικότατη, αλλά φτιαγμένη με την φιλοσοφία της οινολογικής ομάδας του Κτήματος Αβέρωφ.
Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ σε θερμοκρασία 15ºC για επτά ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ζύμωση για 20 περίπου ημέρες σε θερμοκρασίες 30º - 32ºC. Ο νέος οίνος μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια για να πραγματοποιήσει τη μηλογαλακτική ζύμωση, όπου και παραμένει σύλλασπος για διάστημα δύο μηνών με συνεχή ανάδευση. Ακολουθεί απολάσπωση και στη συνέχεια, ωρίμανση στα βαρέλια για ακόμα δέκα μήνες τουλάχιστον.
Οίνος ερυθρός ξηρός, λαμπερό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, με νότες βιολέτας και γλυκόριζας. Οι ταννίνες του, που γίνονται άμεσα αισθητές χωρίς να είναι επιθετικές, η οξύτητά του, που διατηρεί τη φρεσκάδα των χαρακτηριστικών του για χρόνια, και τέλος η πολύπλοκη δομή του συνθέτουν ένα εκλεκτό κρασί με έντονη επίγευση.
Απολαύστε το με κυνήγι, ψητά και μαγειρευτά κρέατα, αλλά και με φασολάδα ή γίγαντες στο φούρνο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Οίνος ερυθρός ξηρός, λαμπερό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, με νότες βιολέτας και γλυκόριζας. Οι ταννίνες του, που γίνονται άμεσα αισθητές χωρίς να είναι επιθετικές, η οξύτητά του, που διατηρεί τη φρεσκάδα των χαρακτηριστικών του για χρόνια, και τέλος η πολύπλοκη δομή του συνθέτουν ένα εκλεκτό κρασί με έντονη επίγευση |
Ποικιλίες : | 100% Ξινόμαυρο |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός , Ξηρός Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νάουσα |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Απολαύστε το με κυνήγι, ψητά και μαγειρευτά κρέατα, αλλά και με φασολάδα ή γίγαντες στο φούρνο. |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Νάουσα , Μακεδονία |
Αμπελώνες : | Αμπελώνες στην περιοχή Ρουντίνα της Νάουσας. Οι αμπελώνες είναι γραμμικοί και υπάρχει αυστηρός έλεγχος του φορτίου τους έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τα 900 κιλά ανά στρέμμα. |
Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ σε θερμοκρασία 15ºC για επτά ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ζύμωση για 20 περίπου ημέρες σε θερμοκρασίες 30º - 32ºC. Ο νέος οίνος μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια για να πραγματοποιήσει τη μηλογαλακτική ζύμωση, όπου και παραμένει σύλλασπος για διάστημα δύο μηνών με συνεχή ανάδευση. Ακολουθεί απολάσπωση και στη συνέχεια, ωρίμανση στα βαρέλια για ακόμα δέκα μήνες τουλάχιστον. |
Ετικέτα : | Αβέρωφ Ξινόμαυρο Ερυθρός |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750...
Περισσότερα -
LG 24MA53D 23.8'' LED MONITOR TV FULL HD BLAC...
Περισσότερα -
OP 7'' DIGITAL PHOTO FRAME
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ ADIDAS PERFORMANCE AEROREADY ESSENTIALS...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ DAS HOME DAILY ΚΕΝΤΗΜΑ ...
Περισσότερα -
ΠΑΓΟΥΡΙ ΝΕΡΟΥ EQUA PLAIN BPA FREE COLLECTION ...
Περισσότερα -
CAMLINK CL-CB10 COMPACT CAMERA BAG
Περισσότερα -
ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗΣ 139LT HISENSE FC181D4AW...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |