Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ ΚΙΚΟΝΕΣ SYRAH 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
ΚΙΚΟΝΕΣ
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΑΚΗ
  • ΚΡΑΣΙ ΚΙΚΟΝΕΣ SYRAH 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ ΚΙΚΟΝΕΣ SYRAH 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ΚΙΚΟΝΕΣ SYRAH 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
(142003188)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ένα πυκνό, βελούδινο και λιπαρό Syrah με μαλακές όμως ταννίνες που διαθέτει υπέροχη μύτη από μαυροκέρασα, καφέ, κακάο, νότες γλυκόριζας καθώς και μια ζεστή παρουσία δρυός στο φόντο. Επίγευση πολύ μακριά.

Οι "Κίκονες" είναι το πρώτο οινοποιείο που ιδρύθηκε στην περιοχή της Κομοτηνής (Θράκη) και παράγει αποκλειστικά εμφιαλωμένο κρασί από αμπελώνες που βρίσκονται στην αρχαιότερη αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης, την Μαρώνεια. Το όνομα "Κίκονες" προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο θρακικό λαό που παρήγαγε ξακουστό κρασί κατά την αρχαιότητα και αναφέρονται από τον Όμηρο και στα δύο έπη του.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Ένα πυκνό, βελούδινο και λιπαρό Syrah με μαλακές όμως ταννίνες που διαθέτει υπέροχη μύτη από μαυροκέρασα, καφέ, κακάο, νότες γλυκόριζας καθώς και μια ζεστή παρουσία δρυός στο φόντο. Επίγευση πολύ μακριά. 
Ποικιλίες : Syrah 100% 
Γλυκύτητα : Ξηρό 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : Απολαύστε το στους 16-18°C 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Φύλαξη - Παλαίωση : 15-20 έτη 
Παραγωγός : Κίκονες 
Αμπελώνες : Οι αμπελώνες των "Κικόνων" είναι όλοι ιδιόκτητοι βρίσκονται στην περιοχή της Μαρώνειας και εκτείνον ται συνολικά σε 10 ha. Από αυτούς τα 7,7 ha είναι παραγωγικά και τα υπόλοιπα είναι νέες φυτεύσεις. Είναι φυτεμένες οι ελληνικές ποικιλίες Λημνιό (Κόκκινη) και Μαλαγουζιά (Λευκή), αλλά και οι Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese και Chardonnay. 
Οινοποίηση :

Φιλοσοφία της οινοποιού είναι ο συνδυασμός των καλύτερων τεχνικών όσον αφορά στο αμπέλι και στην οινοποίηση, τεχνικές που η ίδια έμαθε και εφάρμοσε κατά τη διάρκεια των σπουδών και της εργασίας της στη Γαλλία (Μπορντώ, Βουργουνδία) και στην Αυστραλία, προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σταφυλιών της περιοχής της Μαρώνειας. Η τεχνογνωσία ως προς την υγιεινή και την τεχνολογία είναι υιοθετημένη από το Bordeaux, ως προς την οινοποίηση από τη Βουργουνδία και ως προς την διαμόρφωση του αμπελώνα από την Αυστραλία.

"Στόχος μας είναι με τις λιγότερες δυνατές τεχνολογικές παρεμβάσεις να παραχθεί το καλύτερο δυνατό κρασί για την εκάστοτε χρονιά. Δεν χρησιμοποιείται άλλο χημικό εκτός από το απαραίτητο θειώδες, γεγονός που επιτυγχάνεται με την αυστηρή διαλογή των σταφυλιών στο αμπέλι και στο οινοποιείο σε ταινία διαλογής (δέκα άτομα προσωπικό διαλογής) κατά την ημέρα συγκομιδής των σταφυλιών. Έτσι ξεκινάμε από την αρχή να κάνουμε κρασί με πεντακάθαρη πρώτη ύλη."

Ερυθρή οινοποίηση: Ο τρόπος οινοποίησης των ερυθρών ποικιλιών είναι εμπνευσμένος από την ξακουστή γαλλική οινοπαραγωγική περιοχή της Βουργουνδίας. Εδώ ακολουθείται η μέθοδος οινοποίησης με ολόκληρες ρώγες σε μικρές (4-5tn) ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές και χειροποίητο pigeage (πιζάζ). Η μέθοδος αυτή έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την απουσία σπαστήρα και το σπάσιμο του καπέλου με το χέρι κατά τη διάρκεια της ζύμωσης με τη βοήθεια ενός ειδικού μπαστουνιού. Στη συνέχεια τα κόκκινα κρασιά των "Κικόνων" ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο περίπου. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος διεξάγεται η μηλογαλακτική ζύμωση που πραγματοποιείται από τα φυσικά βακτήρια του σταφυλιού. Μετά το πέρας της ωρίμανσης, μεταφέρονται στις δεξαμενές για δύο-τέσσερις μήνες όπου διαυγάζονται φυσικά. Δεν κολλάρονται, ούτε φιλτράρονται για να μην χάσουν από τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Η εμφιάλωση των ερυθρών κρασιών γίνεται μόνο με φυσικό φελλό. 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση