ΚΡΑΣΙ PINOT NOIR CELLAR SELECTION MARLBOROUGH (STELVIN) 2010 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142002971

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PINOT NOIR CELLAR SELECTION MARLBOROUGH (STELVIN) 2010 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142002971
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Προέρχεται από τους αμπελώνες των περιοχών Awatere και Wairau Valleys στο Marlborough. Αυτοί οι αμπελώνες παραλουθούνται και διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχυθεί η ένταση των αρωμάτων και η υγεία των κλημάτων. Η μέση παραγωγή ανά κλήμα είναι περίπου 2-3 κιλά και η διαχείριση τους οδηγεί στη μέγιστη ένταση χρώματος, αρωμάτων και ωρίμανσης των τανινών. Κρασί που διακρίνεται για το εντυπωσιακό του κόκκινο χρώμα, εντυπωσιακό σώμα, άριστη δομή. Συνδυάζεται με πάρα πολλά γεύματα κόκκινων κρεάτων κατά βάσει αλλά και με ριζότο και ζυμαρικά.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα και σκούρα κεράσια, δαμάσκηνα και πικάντικα αρώματα. Κομψά φρούτα, πολυεπίπεδα και μακριά αρώματα, πλήρες σώμα και καλή ισορροπία με καλοσχηματισμένες τανίνες. Διακρίνεται για την καλή συγκέντρωσή του, με την κομψή, φίνα και πολύπλοκη δομή που κάνει το pinot noir μοναδικό! |
Ποικιλίες : | Pinot Noir |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα γεύματα από κόκκινα και λευκά κρέατα, πουλερικά, αρνί, βοδινό κρέας, κρέας ελαφιού, πάπια, κουνέλι και κυνήγι άγριων ζώων. Επίσης συνοδεύει ριζότο, πιάτα ζυμαρικών και τυριά. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να αναδείξει πολύπλοκα αρώματα και πολυεπίπεδα αρωμάτων μετά από πέντε έτη. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2010 |
Παραγωγός : | Villa Maria |
Περιοχή : | Auckland |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες της Villa Maria είναι από τους πιο ξακουστούς και κορυφαίους της Νέας Ζηλανδίας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον σημερινό ιδιοκτήτη του τον κ. George Fistonich. Το κτήμα Villa Maria έχει τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας από το 1980 τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2004 πάρθηκε η απόφαση από τον ιδιοκτήτη του αμπελώνα να μην σφραγίζεται το μπουκάλι με φελό όπως συνήθως αλλά με stelvin και πιστεύεται ότι η μεγάλη επιτυχία του αμπελώνα οφείλεται και στη συγκεκριμένη διαδικασία εμφιάλωσης. Μερικές από τις διακρίσεις του κτήματος είναι η βράβευση ως ένας από τους 50 καλύτερους αμπελώνες παγκοσμίως από το περιοδικό Wine Spectator. Στα τελευταία 7 χρόνια στα 6 κατέλαβε την πρώτη θέση. Στο διαγωνισμό του 2006 στο Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίστηκε ως το καλύτερο Pinot Noir. |
Οινοποίηση : | Μόνο επιλεγμένα κλήματα pinot noir συμμετέχουν στην παραγωγή, ο τρύγος γίνεται με το χέρι, ακολουθεί εκραγισμός και για περίοδο 10 ημερών επαφή με το χυμό σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέχρι 32οC. Τα κρασιά οδηγούνται σε γαλλικά βαρέλια για την περίοδο από το χειμώνα έως την άνοιξη μέχρι να πραγματοποιηθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Ακολουθεί η ωρίμανση μέχρι το Φεβρουάριο οπότε και το τελικό μείγμα οριστικοποιείται. Για την ενίσχυση την ένταση των αρωμάτων και την καλή δομή των τανινών λαμβάνει χώρα η ελάχιστη δυνατή διαδικασία διαύγασης και φιλτραρίσματος πριν την εμφιάλωση. |
Φελλός : | Stelvin |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PINOT NOIR CELLAR SELECTION MARLBOROUGH...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BOURGOGNE ALIGOTE 2021 FRANCOIS MIKULSK...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |