ΚΡΑΣΙ CHARDONNAY CELLAR SELECTION MARLBOROUGH (STELVIN) 2009 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142002969

Εξαντλημένο
Οι αμπελώνες που παράγουν το κρασί το Chardonnay cellar selection είναι χαμηλής παραγωγής και βρίσκονται στο Marlborough, με ιδανικές συνθήκες που ευνοούν υψηλή συγκέντρωση αρωμάτων και μεγιστοποίση της ωρίμανσης των ρογών.
Κρασί από τη Νέα Ζηλανδία με αρώματα ελληνικών μεσογειακών φρούτων, κατάλληλο για την ελληνική κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά και στα λευκά κρέατα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Μπουκέτο από ώριμα φρούτα ροδάκινων, πεπονιού. Φρουτώδες στυλ με χροιά από την ωρίμανση στο βαρέλι. Γεμάτο, στρογγυλό με ισορροπημένη παλέτα αυτό το κρασί διακρίνεται για την αρμονία του και τη μακριά διάρκεια. |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα κοτόπουλο με προσούτο σερβιρισμένο με σκόρδο, πιάτα θαλασσινών με ή χωρίς σάλτσα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και μετά από 6 έτη από τον τρύγο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12 - 14°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2009 |
Παραγωγός : | Villa Maria |
Περιοχή : | Auckland |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες της Villa Maria είναι από τους πιο ξακουστούς και κορυφαίους της Νέας Ζηλανδίας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον σημερινό ιδιοκτήτη του τον κ. George Fistonich. Το κτήμα Villa Maria έχει τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας από το 1980 τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2004 πάρθηκε η απόφαση από τον ιδιοκτήτη του αμπελώνα να μην σφραγίζεται το μπουκάλι με φελό όπως συνήθως αλλά με stelvin και πιστεύεται ότι η μεγάλη επιτυχία του αμπελώνα οφείλεται και στη συγκεκριμένη διαδικασία εμφιάλωσης. Μερικές από τις διακρίσεις του κτήματος είναι η βράβευση ως ένας από τους 50 καλύτερους αμπελώνες παγκοσμίως από το περιοδικό Wine Spectator. Στα τελευταία 7 χρόνια στα 6 κατέλαβε την πρώτη θέση. Στο διαγωνισμό του 2006 στο Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίστηκε ως το καλύτερο Pinot Noir. |
Οινοποίηση : | Τρύγος βέβαια με το χέρι, σε δροσερές συνθήκες των πρωινών και πίεση ολόκληρων των τσαμπιών. Για την παροχή πρόσθετης έντασης αρωμάτων ο χυμός πριν τη ζύμωση οδηγείται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Περίπου το 5% του χυμού ζυμώνεται σε φυσικές συνθήκες παρέχοντας πρόσθετη πολυπλοκότητα στο κρασί. Το 60% του κρασιού ζυμώνεται σε νέα και ενός έτους γαλλικά βαρέλια. Το υπόλοιπο ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 50% του χυμού οδηγείται σε μηλογαλακτική ζύμωση ώστε να υπάρξει ισορροπία στην οξύτητα. Μετά από εννέα μήνες το μείγμα σταθεροποιείται, φιλτράρεται και εν συνεχεία εμφιαλώνεται. |
Φελλός : | Stelvin |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHARDONNAY CELLAR SELECTION MARLBOROUGH...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |