ΚΡΑΣΙ SAUVIGNON BLANC PRIVATE BIN MARLBOROUGH (STELVIN) 2012 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142002968

Εξαντλημένο
Οι αμπελώνες της Villa Maria είναι από τους πιο ξακουστούς και κορυφαίους της Νέας Ζηλανδίας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον σημερινό ιδιοκτήτη του τον κ. George Fistonich. Το κτήμα Villa Maria έχει τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας από το 1980 τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι ρόγες για την παραγωγή του Sauvignon Blanc private bin προέρχονται από τους αμπελώνες στο Marlborough από το Wairau μέχρι το Awatere. Ειδική προσοχή δίνεται στη διατήρηση των κλημάτων σε υγιή κατάσταση, σε καθαρά φρούτα και στην ισορροπία των κλημάτων όσον αφορά μέχρι και την ποσότητα των τσαμπιών. Οι αμπελώνες έχουν τη μέγιστη θέση στο κτήμα Villa Maria και τα κλήματα που συμμετέχουν στην παραγωγή των κρασιών προέρχονται από τα τρία καλύτερα σημεία της Νέας Ζηλανδίας από το Marlborough, το Hawke Bay και το Gisborne.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αυτό το Sauvignon Blanc έχει αρώματα από ώριμο φραγκοστάφυλλο, εσπεριδοειδών, πεπονιού και εξωτικών βοτάνων. Πολυεπίπεδο στα αρώματά του προκαλεί και ξαφνιάζει! Φρέσκο και αρωματικό με εντυπωσιακή ένταση με τελείωμα ευχάριστο και με μικρής έντασης οξύτητα. |
Ποικιλίες : | Sauvignon Blanc |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα φρέσκα θαλασσινά, οστρακοειδή, σαλάτες, πιάτα λαχανικών ή καταναλώνεται απλά και μόνο του! |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να διατηρηθεί για 3 χρόνια από την εμφιάλωση. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται δροσερό. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2012 |
Περιοχή : | Auckland |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες της Villa Maria είναι από τους πιο ξακουστούς και κορυφαίους της Νέας Ζηλανδίας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον σημερινό ιδιοκτήτη του τον κ. George Fistonich. Το κτήμα Villa Maria έχει τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας από το 1980 τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2004 πάρθηκε η απόφαση από τον ιδιοκτήτη του αμπελώνα να μην σφραγίζεται το μπουκάλι με φελό όπως συνήθως αλλά με stelvin και πιστεύεται ότι η μεγάλη επιτυχία του αμπελώνα οφείλεται και στη συγκεκριμένη διαδικασία εμφιάλωσης. Μερικές από τις διακρίσεις του κτήματος είναι η βράβευση ως ένας από τους 50 καλύτερους αμπελώνες παγκοσμίως από το περιοδικό Wine Spectator. Στα τελευταία 7 χρόνια στα 6 κατέλαβε την πρώτη θέση. Στο διαγωνισμό του 2006 στο Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίστηκε ως το καλύτερο Pinot Noir. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος συνήθως διαρκεί 5 εβδομάδες και εξαρτάται από το διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης των ρογών. Οι ρόγες πρώτα σπάζονται, εν συνεχεία πιέζονται και ψύχονται για 24 ώρες σε θερμοκρασία 6οC. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα καθαρή από απολάσπες και σε χαμηλή θερμοκρασία 12-14οC για τη μέγιστη διατήρηση των αρωμάτων. |
Φελλός : | Stelvin |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SAUVIGNON BLANC PRIVATE BIN MARLBOROUGH...
Περισσότερα -
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟΦΗΣ HERONIA LM- 330 ROPE 1/L UT-...
Περισσότερα -
ΚΟΥΤΑΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ BRABANTIA ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΜΑΥ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |