ΚΡΑΣΙ BATARD-MONTRACHET GRAND CRU 2010 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142002893

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ BATARD-MONTRACHET GRAND CRU 2010 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142002893
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Από το διάσημο Jean Chartron, με ιστορία από το 1859, τέσσερις γενεές παράδοση, το Batard Montrachet είναι αν όχι το καλύτερο λευκό του Chartron σίγουρα ένα από τα κορυφαία. Διάσημο, ξακουστό και περιζήτητο!
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα αχυρώδες με πράσινες ανταύγιες. Μπουκέτο πολυσύνθετο, έντονα αρώματα λευκών λουλουδιών και λευκόσαρκων φρούτων (ροδάκινα, μήλα, αχλάδια) με χροιά μελιού και νότες ορυκτών. Στον ουρανίσκο είναι πλούσιο και πολυεπίπεδο. Μακρύ τελείωμα. |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να διατηρηθεί για 8 έτη από την ημερομηνία παραγωγής. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 13 - 15°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2010 |
Περιοχή : | Bourgogne |
Αμπελώνες : | Η μέση ηλικία των κλημάτων είναι τα 40 έτη. Έδαφος τυπικό Βουργουνδίας, πλούσιο σε άργιλο και ασβεστόλιθο. |
Οινοποίηση : | Η παραγωγή λευκού κρασιού γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Μάζεμα με το χέρι. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί 6-8 εβδομάδες. Ακολουθείται από τη μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία των 17οC. Εν συνεχεία οδηγούνται στα κελάρια για ωρίμανση. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το έτος, όμως συνήθως είναι 12 μηνών. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια (50% ανανεώνεται κάθε έτος, με το υπόλοιπο 50% να είναι 1,2 και 3 ετών). Πριν την εμφιάλωση προηγείται διήθηση. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ BATARD-MONTRACHET GRAND CRU 2010 ΛΕΥΚΟ ...
Περισσότερα -
RAM CORSAIR CMU16GX4M2C3000C15R VENGEANCE LED...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHABLIS GRAND CRU LES PREUSES 2010 ΛΕΥΚ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |