ΚΡΑΣΙ SAUVIGNON BLANC CASABLANCA VALLEY (STELVIN) 2012 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142002798

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ SAUVIGNON BLANC CASABLANCA VALLEY (STELVIN) 2012 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142002798
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εξαιρετικά μαγευτικό κρασί με αρωματική πολυπλοκότητα. Οι έμπειροι γευσιγνώστες θα θαυμάσουν τα διαφορετικά ομοιόγενη επίπεδα κομψότητας!
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Στην αρχή ελαφρύ άρωμα χόρτου, εσπεριδοειδών που οδηγεί σε νότες από φλούδα ντομάτας, εξωτικών φρούτων. Τυπικό χαρακτηριστικό sauvignon blanc χαρακτηρίζεται γεμάτο, μεθυστικό στον ουρανίσκο. Πλούσια κρεμμώδες και με πολυπλοκότητα αρωμάτων, πλούσιο μακρύ τελείωμα και δροσιστική κομψή οξύτητα. |
Ποικιλίες : | Sauvignon Blanc 100% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13,5% |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12 - 14°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2012 |
Περιοχή : | Casablanca Valley |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες βρίσκονται 28 χιλιόμετρα από την ακτή του Ειρηνικού ωκεανού και το γεγονός αυτό επηρεάζει θετικά την ωρίμανση των ρογών. Η βαθμιαία ωρίμανση οδηγεί στην ανάπτυξη των αρωμάτων και στο επιθυμητό επίπεδο οξύτητας. Τα κλήματα φυτεύτηκαν το 1992 στην περιοχή La Escultura Estate. Το έδαφος έχει λεπτό στρώμα άμμου με υψηλό ποσοστό πετρών. Το κλίμα συνήθως είναι με βροχερούς χειμώνες, φυσιολογικά ζεστά καλοκαίρια, με ομιχλη τα πρωινά και αεράκι τα απογεύματα. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος γίνεται βέβαια με τα χέρια και λαμβάνει χώρα την τρίτη εβδομάδα συνήθως του Μαρτίου. Το 80% του τρύγου αποβοστρυχώνεται (διαχωρισμός ρογών από τα κοτσάνια) και οδηγείται στα πνευματικά πιεστήρια. Στο άλλο 20% παρότι λευκό κρασί λαμβάνει χώρα εκχύλιση για 6 ώρες με σκοπό την ανάπτυξη αρωματικών εκφράσεων. Η ζύμωση γίνεται σε μεταλλικές δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες 12-15οC και η παλαίωση εν συνεχεία διαρκεί 3 μήνες. |
Φελλός : | stelvin |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SAUVIGNON BLANC CASABLANCA VALLEY (STEL...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |