ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142002784

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142002784
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πρώτη χρονιά παραγωγής το 1989 για το κρασί που πήρε το όνομά του από τον ποταμό Sosso που τρέχει στους πρόποδες του λόφου των αμπελώνων. Παράγεται από παλιά κλήματα merlot και refosco με μικρή συμμετοχή από pignolo από την περιοχή του Rosazzo. Εξαιρετικό και πολυεπίπεδο ξεχωρίζει για την κομψότητα και για τις ώριμες, γλυκές, φρουτώδεις τανίνες.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα πολύ έντονο σχεδόν αδιαπέραστο, κόκκινου ρουμπινιού. Στη μύτη είναι απλόχωρο, κομψό, πολυσύνθετο με γλυκές νότες από βύσσινο, ώριμων δαμάσκηνων, άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε καλή δομή, γεμάτο, βελούδινο. Γλυκές με πυκνή δομή τανίνες και οξύτητα σε απόλυτη αρμονία με τη συγκέντρωση και τον πλούτο του κρασιού. Τελείωμα μακρύ, βελούδινο, φρουτώδες σε άριστο συνδυασμό άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. |
Ποικιλίες : | Refosco dal Peduncolo Rosso, Merlot, Pignolo |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Αριστη συνοδεία κόκκινων κρεάτων, ψητών, κυνηγιού, ώριμων τυριών. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2004 |
Περιοχή : | Friuli |
Αμπελώνες : | Το όνομα Livio Felluga στο Friuli είναι συνώνυμο αριστείων στην οινολογική παράδοση. Παράδοση πέντε γενεών από την εποχή όπου η οικογένεια Felluga παρήγαγε κρασί refosco και Malvasia. 70 χρόνια πριν η οικογένεια μετακόμισε στο Friuli από τον μεγαλύτερο γιο της τέταρτης γενεάς Livio όπου έμελε να είναι ο πατριάρχης της καλλιέργειας και της οινοποίησης της περιοχής. Στη δεκαετία του 1950 ο Livio έστησε το κελάρι του στο Brazzano όπου και αγόρασε το πρώτο του κτήμα στο Rozanno. Ο Livio Felluga γνωρίζει κάθε σπιθαμή γης και ουσιαστικά η μεγάλη του αγάπη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στην ύψιστη παραγωγή που μπορεί να δώσει η γη. Σήμερα η έκταση είναι 160 εκτάρια γης. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος φυσικά γίνεται με το χέρι και συνήθως διαρκεί τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου για το merlot και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου για το Refosco και για το Pignolo. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες μεταλλικές δεξαμενές και δρύινα βαρέλια. Η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες. Εν συνεχεία πριν βγει στην αγορά παραμένει στο μπουκάλι σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για ακόμη 12 μήνες. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ DIADORA TUMBA ΜΑΥΡΟ (EU:45)
Περισσότερα -
ΝΑΖΙΑΡΙΚΑ ΖΩΑΚΙΑ
Περισσότερα -
ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΤΟΙΧΟΥ ESPIEL ΜΕΤΑΛΛΟ 6ΘΕΣΕΩΝ 65...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE AIR MAX SEQUENT ΛΕΥΚΟ/ΓΚΡΙ (USA...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ HEAD PADEL PLAY TECH T-SHIRT ΜΠΛΕ ΡΟΥ...
Περισσότερα -
ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΜΑΛΛΙΩΝ BOSCH PHD 7960
Περισσότερα -
ΜΕΤΖΙΚΩΦ COSTUME DESIGN
Περισσότερα -
ΘΕΡΜΑΣΤΡΑ ΧΑΛΑΖΙΑΣ 2800W OSIO H-5220
Περισσότερα -
HOODIE NAME IT 13194186 NKMVILDAR ΓΚΡΙ ΜΕΛΑΝΖ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |