ΚΡΑΣΙ VERTIGO 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142002783

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ VERTIGO 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142002783
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η ανάμειξη των δύο ποικιλιών εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Το merlot που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στην οινοποίηση του Friuli είναι ο σύνδεσμος με τον υπόλοιπο κόσμο. Το cabernet sauvignon προσθέτει ισορροπία και πολυπλοκότητα δίνοντας στο Vertigo καλή δομή και υψηλή δυνατότητα παλαίωσης.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Στην εμφάνιση έχει έντονο χρώμα ρουμπινιού με ζωηρές ανταύγιες. Στη μύτη είναι έντονο, φρουτώδες και πικάντικο. Συναντάμε αρώματα από κόκκινα μούρα και μικρά βατόμουρα σε συνδυασμό από γλυκά μπαχαρικά, γλυκόριζα και φρούτα δάσους. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε γεμάτο σώμα, απαλό και με καλή δομή. Οι γλυκιές τανίνες ισορροπούν απόλυτα με την οξύτητα. Επίμονη επίγευση φρουτώδη και πικάντικη. |
Ποικιλίες : | Merlot, Cabernet Sauvignon |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει ζυμαρικά, πιάτια με ρύζι, ψητά ή μαγειρεμένα κρέατα, μοσχάρι, ψητό χοιρινό, αρνί, κατσίκι καθώς και ώριμα μεγάλα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2009 |
Περιοχή : | Friuli |
Αμπελώνες : | Το όνομα Livio Felluga στο Friuli είναι συνώνυμο αριστείων στην οινολογική παράδοση. Παράδοση πέντε γενεών από την εποχή όπου η οικογένεια Felluga παρήγαγε κρασί refosco και Malvasia. 70 χρόνια πριν η οικογένεια μετακόμισε στο Friuli από τον μεγαλύτερο γιο της τέταρτης γενεάς Livio όπου έμελε να είναι ο πατριάρχης της καλλιέργειας και της οινοποίησης της περιοχής. Στη δεκαετία του 1950 ο Livio έστησε το κελάρι του στο Brazzano όπου και αγόρασε το πρώτο του κτήμα στο Rozanno. Ο Livio Felluga γνωρίζει κάθε σπιθαμή γης και ουσιαστικά η μεγάλη του αγάπη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στην ύψιστη παραγωγή που μπορεί να δώσει η γη. Σήμερα η έκταση είναι 160 εκτάρια γης. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος φυσικά γίνεται με το χέρι και συνήθως διαρκεί τις πρώτες 10 ημέρες του Οκτωβρίου. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες. Η ωρίμανση γίνεται και σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες. Εν συνεχεία πριν βγει στην αγορά παραμένει στο μπουκάλι σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για ακόμη 4 μήνες. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VERTIGO 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
OCZ OCZ3G10664GK 4GB (2X2GB) PC3-8500 XTC GOL...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE DUAL FUSION ST ΓΚΡΙ/ΑΣΗΜΙ/ΚΙΤΡΙ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-EXCITE 9 ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ (USA:...
Περισσότερα -
MERCUSYS MA86XE AXE5400 WI-FI 6E BLUETOOTH 5....
Περισσότερα -
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΑΤΩΝ KONG ACTIVE EIGHT TRACK
Περισσότερα -
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΛΑΡΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑΤΟΣ ...
Περισσότερα -
Δ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ - ΚΟΠΕΛΑ
Περισσότερα -
THONET & VANDER TH-03546 KIND 2.1 SPEAKER SET
Περισσότερα -
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ OVERBOARD 30 LITRES ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |