ΚΡΑΣΙ BAROLO 2007 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142002782
Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ BAROLO 2007 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142002782
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το Barolo είναι ίσως το πιο συναρπαστικό κρασί του Pio Cesare και αποπνέει αριστοκρατικό αέρα και έντονη ηγεμονική προσωπικότητα! Κρασί με ιστορία άνω των 100 ετών. Το όνομα Pio Cesare και η φήμη του κτήματος είναι έντονα συνδεδεμένα με το μαγευτικό αυτό κρασί.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα βαθύ λαμπερό κόκκινο με πορτοκαλί ανταύγιες. Το μπουκέτο είναι αιθέριο, με νότες βιολέτας, βατόμουρου, γλυκόριζας, γαρύφαλου. Στον ουρανίσκο είναι ξηρό, αυστηρό με μακριές τανίνες. Τελείωμα μακρύ συγκεντρωμένο με νότες αμύγδαλου. |
| Ποικιλίες : | 100% Nebbiolo |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 14% |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται υψηλή παλαίωση, αλλά μπορεί και να καταναλωθεί και νέο. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 2007 |
| Περιοχή : | Piemonte |
| Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες του Pio Cesare παράγουν εξαιρετικό κρασί από το 1881. Η παράδοση ξεκίνησε από τον Pio Cesare (το όνομα του ιδρυτή παραμένει και σήμερα το όνομα του κτήματος) όταν άρχισε να αγοράζει επιλεγμένους αμπελώνες στους λόφους του Barolo και του Barbaresco. Η αρχή του ιδρυτή ήταν ότι μόνο από εξαιρετικές ρόγες μπορεί να παραχθεί εξαιρετικό κρασί. Έτσι η ποσότητα μειώθηκε για χάρη της ποιότητας. Σήμερα υπεύθυνος είναι ο εγγονός του ο Pio Boffa ο οποίος έκανε πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο τα κρασιά του παππού του. |
| Οινοποίηση : | Οι ρόγες Nebbiolo που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Barolo προέρχονται από τους οικογενειακούς αμπελώνες από το χωριό Serralunga d'Alba κατά 70% και το υπόλοιπο από τις καλύτερες περιοχές στο Castiglione Falletto και Monforte όπως ακριβώς παρασκευάζεται για πάνω από 100 έτη. Οι ρόγες από την Serralunga δίνουν πλήρες σώμα, από το Castiglione Falletto προσφέρουν αιθέρια και δελεαστική μύτη ενώ από το Monforte δίνουν αριστοκρατία. Τρύγος φυσικά με το χέρι από μέσα Οκτωβρίου έως και αρχές Νοεμβρίου. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία 25-26οC για 20-25 ημέρες με σκοπό την εκχύλιση των αρωμάτων και του χρώματος. Η ωρίμανση διαρκεί 30-36 μήνες σε γαλλικά και σλαβονικά δρύινα βαρέλια (30%-50% νέα). |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ BAROLO 2007 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MONSORDO CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, MER...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ RIESLING SPATLESE 2013 ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ FARFALLI GULIVER LIGHT ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα -
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΣΙΛΙΛΗ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 100ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ "1776" STRAIGHT RYE BARREL PROOF - 100...
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ SPIEGELA...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LA FLEUR-PETRUS 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D ARMAILHAC 5EME GRAND CRU CLAS...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MACAN CLASICO COSECHA BODEGAS BENJAMIN ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




