ΚΡΑΣΙ SYRAH ΕΡΥΘΡΟ 2007 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ 750 ML 142002399

Εξαντλημένο
Τελικά, κάτι πρέπει να έχει το νερό στην Δράμα. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση πως, μέσα σε λιγότερο από 25 χρόνια, έχουν συγκεντρωθεί εκεί μερικοί από τους καταπληκτικότερους Έλληνες οινοπαραγωγούς, σε σημείο πολλοί να αναφέρουν την περιοχή σαν «το Bordeaux της Ελλάδας». Δυστυχώς - γιατί στο Bordeaux κάνουν καλό κρασί για να βγάλουν πολλά λεφτά, ενώ στην Δράμα βγάζουν πολλά λεφτά από την τσέπη τους για να κάνουν καλό κρασί.
Βαθυκόκκινο χρώμα με έντονα ιώδεις ανταύγειες. Πολύπλοκη αρωματική παλέτα όπου τα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας (νότες από μικρά κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, βατόμουρο) συνδυάζονται με βοτανικούς χαρακτήρες (βασιλικός, θυμάρι) και νότες από βανίλια και καφέ, αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια.. Πλούσιο και ισορροπημένο στόμα, λιπαρό, με ρωμαλέα δομή που του προσδίδει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θελκτική και μακράς διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθυκόκκινο χρώμα με έντονα ιώδεις ανταύγειες. Πολύπλοκη αρωματική παλέτα όπου τα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας (νότες από μικρά κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, βατόμουρο) συνδυάζονται με βοτανικούς χαρακτήρες (βασιλικός, θυμάρι) και νότες από βανίλια και καφέ, αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια.. Πλούσιο και ισορροπημένο στόμα, λιπαρό, με ρωμαλέα δομή που του προσδίδει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θελκτική και μακράς διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου. |
Ποικιλίες : | Syrah |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρός Τοπικός Οίνος Δράμας |
Συνοδεύει : | Σκληρά καπνιστά τυριά, κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες και κυνήγι. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανικά σερβίρετε στους 17-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Είναι ένας οίνος με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συνίσταται η χρήση καράφας. |
Παραγωγός : | Κτήμα Παυλίδη |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια μετά από την τράπεζα διαλογής οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ και μετά ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει 14 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του περιλαμβάνει 10 μήνες παραμονή στη φιάλη. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SYRAH ΕΡΥΘΡΟ 2007 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ 750 ML
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ TYR BOYS' PYTHA BLADE SPLICE JAMMER ΜΠΛ...
Περισσότερα -
ΒΑΖΟ ESPIEL CLOVER ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ 30CM
Περισσότερα -
ΜΠΑΛΑ NIKE DOMINATE ΚΑΦΕ (7)
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ TEVA VOYA SLIP ON ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (USA:6, ...
Περισσότερα -
ΚΑΣΕΤΙΝΑ POLO ORIGINAL KOKKINO
Περισσότερα -
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ MOSER CHROMST...
Περισσότερα -
ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CHICCO ELETTA
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS FREQUENT TRAIL ΜΠΛΕ (USA:10, E...
Περισσότερα -
ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 2-ΣΕ-1 ΟΡΘΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |