ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ) 2003 ΕΡΥΘΡΟ METHUSELAH 6LT 142002334

Εξαντλημένο
Ένα ιστορικό κρασί για την περιοχή της Νεμέας, αφού ο Μέγας Οίνος ήταν η πρώτη προσπάθεια να δεθεί το Αγιωργήτικο με το
Cabernet Sauvignon. Έτσι υπήρξε η πρώτη σούπερ-Νεμέα, μιας και τα αντίστοιχα κρασιά της Τοσκάνης έγιναν γνωστά σαν super-
Tuscans, που κάθε χρόνο συναρπάζει με την σταθερότητά του και το γευστικό του βάθος.
Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε
ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε καινούργια γαλλικά bariques για 18 μήνες και 6
μήνες στη φιάλη.
Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και
φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες
δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας
αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια
πολυπλοκότητα.
Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση.
Επιδέχεται
παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας |
Ποικιλίες : | Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου |
% αλκοόλ : | 12,4% |
Συνοδεύει : | Κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με έντονη γεύση |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο |
Μέγεθος φιάλης : | 6000 ml |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
Σοδειά : | 2003 |
Παραγωγός : | Κτήμα Σκούρα |
Περιοχή : | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Αμπελώνες : | Αγιωργίτικο: Γυμνό Νεμέα σε ύψος 700 μ. |
Οινοποίηση : | Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20°C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Αγιωργίτικο 25 μέρες, Cabernet Sauvignon 20 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε καινούρια γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες, εκ των οποίων oι 4 sur lie. Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για 6 μήνες στο κελάρι του Kτήματος. |
Ετικέτα : | Μέγας Οίνος |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ)...
Περισσότερα -
ΚΟΧΥΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ 1...
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ CAMPER ERGO K300226 ΜΑΥΡΟ (43)
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH LADYFORM SOFT W X ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΦ...
Περισσότερα -
CANON PIXMA MX340
Περισσότερα -
DISNEY HP750 PRINCESS HEADPHONES
Περισσότερα -
GEIL GEL38GB2133C11DC 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-17...
Περισσότερα -
VGA ASUS TUF GAMING GEFORCE GTX 1650 SUPER TU...
Περισσότερα -
HP BUSINESS INKJET 2800DTN (C8164A)
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ VERO MODA VMSEVEN MR SMOOTH ANIMAL ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |