ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR 2011 ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ ΕΡΥΡΘΟ 750 ML 142002055

Εξαντλημένο
Ερυθρό κρασί που προέρχεται 100% από την ποικιλία Pinot Noir στους αμπελώνες Γινιέτς Μετσόβουυ. Η διαδικασία οινοποίησης συνοπτικά είναι εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης , η οποία κράτησε 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20 και 25°C και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 6 μήνες.
Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.
Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

Ποικιλίες : | Pinot Noir 100% |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Επιτραπέζιος Ερυθρός Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Συνοδεύει : | Εξαιρετικά τα κρέατα σχάρας και το κοκκινιστό μοσχάρι |
Παραγωγός : | Κατώγι Στροφιλιά |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
Περιοχή : | Γινιέτς Μετσόβου |
Οινοποίηση : | Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 25 και 30 βαθμών και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR 2011 ΚΑΤΩΓΙ ...
Περισσότερα -
SKULLCANDY FULL METAL JACKET 11MM BLACK W/MIC
Περισσότερα -
T-SHIRT QUIKSILVER LAZY MIND EQYZT06154 ΓΚΡΙ ...
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ BULLE 520W (6...
Περισσότερα -
ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΗ CHIOS HELLAS ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ FLE...
Περισσότερα -
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ LACOSTE CH2745 HBP ΓΑΛΑΖΙΟ (46)
Περισσότερα -
T-SHIRT TIMBERLAND ZEALAND RIVER YD STRIPE TB...
Περισσότερα -
AMD ATHLON II X2 245 2.9GHZ DUAL-CORE BOX
Περισσότερα -
ASUS PRO57VR-AP133C
Περισσότερα -
ΤΑΠΕΤΟ ΜΠΑΝΙΟΥ DAS HOME 0568 NUDE 50Χ80CM
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |