ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΤΡΑΜΙΝΕΡ 2012 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142002050

Εξαντλημένο
Χρυσοκίτρινο με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών, βοτάνων και εντυπωσιακά ανόργανα ποικιλιακά αρώματα. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση.
Συνοδεύει άριστα Θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και πιάτα με foie gras. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως απεριτίφ.
Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.
Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρυσοκίτρινο με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών, βοτάνων και εντυπωσιακά ανόργανα ποικιλιακά αρώματα. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση. |
Ποικιλίες : | 100% traminer |
Τύπος κρασιού : | Τοπικός Οίνος Ιωαννίνων |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και πιάτα με foie gras. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως απεριτίφ. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Κατώγι Στροφιλιά |
Περιοχή : | Μέτσοβο Ηπείρου |
Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για διαφύλαξη των αρωμάτων. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΤΡΑΜΙΝΕΡ 2012 ΛΕΥΚΟ 750 M...
Περισσότερα -
G.SKILL F1-3200PHU1-1GBZX 1GB DDR1 PC-3200
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU TROTANOY 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
MSI 4890-T2D1G-OC 1GB PCI-E RETAIL
Περισσότερα -
BITSPOWER MESH RADGARD 140 ALUMINIUM BLACK
Περισσότερα -
RAM KINGSTON KCP316ND8/8 8GB DDR3 1600MHZ MOD...
Περισσότερα -
G.SKILL F1-3200CL3S-1GBSA 1GB SO-DIMM DDR PC-...
Περισσότερα -
VGA PNY NVIDIA QUADRO NVS510 2GB DDR3 PCI-E R...
Περισσότερα -
SAS 100-10-021 ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΠΡΙΖΑΣ 3M
Περισσότερα -
DELL S2240T 21.5'' TOUCH MONITOR LED FULL HD ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |