ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2013 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142002048
Εξαντλημένο
Χρώμα ελαφρύ χρυσόχρουν, αρώματα φρούτων και λουλουδιών με γεύση αρμονική ισορροπημένη και ικανοποιητική επίγευση. Συνοδεύει άριστα ζυμαρικά, θαλασσινά, πουλερικά και ψάρια.
Διαδικασία οινοποίησης: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε θερμοκρασίες έως 17 oC.
Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.
Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα ελαφρύ χρυσόχρουν, αρώματα φρούτων και λουλουδιών με γεύση αρμονική ισορροπημένη και ικανοποιητική επίγευση. |
| Ποικιλίες : | Ροδίτης 80%, Chardonnay 20% |
| Τύπος κρασιού : | Λευκός Ξηρός Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου |
| % αλκοόλ : | 13% |
| Συνοδεύει : | Ζυμαρικά, θαλασσινά, πουλερικά και ψάρια |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Παραγωγός : | Κατώγι Στροφιλιά |
| Περιοχή : | Πελοπόννησος |
| Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε θερμοκρασίες έως 17°C. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2013 ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ YAMAZAKURA BLENDED 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LE GAY 2008 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LA FLEUR-PETRUS 2018 ΕΡΥΘΡΟ 750...
Περισσότερα -
RUM ST. LUCIA CHAIRMAN'S RESERVE RHUM 1931 - ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LAGRANGE GRAND CRU CLASSE 2014 ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΗΔΑΝΙ 2013 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΙΔΗ...
Περισσότερα -
ΚΟΝΙΑΚ HARDY VSOP 50 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MACON MILLY LAMARTINE 2021 DOMAINE DES ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU JULIA ASSYRTIKO ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




