ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ο.Π.Α.Π ΓΑΒΑΛΑΣ 2013 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142001999

Εξαντλημένο
Παράγεται από τις εξαιρετικές λευκές ποικιλίες Aσύρτικο 90% και Aϊδάνι 10% διαλεγμένες με πολλή προσοχή από τον παραδοσιακό αμπελώνα της Σαντορίνης.
O αμπελώνας του νησιού θεωρείται ο γηραιότερος της Eλλάδος, δεν έχει προσβληθεί ποτέ από φυλοξήρα και τα πρέμνα του είναι αυτόριζα. Oι βροχοπτώσεις στο νησί είναι πολύ λίγες και οι άνεμοι πολύ δυνατοί. Γι αυτό τα αμπέλια κλαδεύονται σε σχήμα κουλούρας (χαρακτηριστικό της Σαντορίνης) ώστε να προφυλάσσονται τα σταφύλια από τους ανέμους.
O τρύγος αρχίζει περίπου στα μέσα Aυγούστου. Tα σταφύλια έρχονται στο οινοποιείο σε τελάρα και κοφίνια, τα οποία δεν είναι εντελώς γεμάτα για να μην ταλαιπωρείται το σταφύλι κατά τη διαδρομή. Παίρνουμε το 25% από το χυμό του σταφυλιού, ο οποίος συγκεντρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, και με τη διαδικασία της ψύξης αποχωρίζεται από τις οινολάσπες. Στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 180°C.
Ένα ξεχωριστό λευκό ξηρό κρασί (OΠAΠ- Σαντορίνη) με χρώμα λαμπερό λευκοκίτρινο. Στη μύτη διακρίνονται πολύ λεπτά αρώματα φρούτων με κυρίαρχα τα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού και άγουρου ανανά. Στο στόμα το κρασί είναι απαλό, λιπαρό, φρουτώδες με γεμάτο σώμα και φινετσάτη γεύση. H οξύτητά του, χωρίς να κυριαρχεί, συμβάλλει στην ισορροπία και του προσφέρει μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 8-10oC και συνοδεύει άψογα θαλασσινά, τυριά και λευκά κρέατα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Στη μύτη διακρίνονται πολύ λεπτά αρώματα φρούτων με κυρίαρχα τα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού και άγουρου ανανά. Στο στόμα το κρασί είναι απαλό, λιπαρό, φρουτώδες με γεμάτο σώμα και φινετσάτη γεύση. H οξύτητά του, χωρίς να κυριαρχεί, συμβάλλει στην ισορροπία και του προσφέρει μακρά επίγευση. |
Ποικιλίες : | Aσύρτικο 90% και Aϊδάνι 10% |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός ΟΠΑΠ Σαντορίνης |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται στους 8-10°C |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άψογα θαλασσινά, τυριά και λευκά κρέατα. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Οινοποιία Γαβαλά |
Αμπελώνες : | O αμπελώνας του νησιού θεωρείται ο γηραιότερος της Eλλάδος, δεν έχει προσβληθεί ποτέ από φυλοξήρα και τα πρέμνα του είναι αυτόριζα. Oι βροχοπτώσεις στο νησί είναι πολύ λίγες και οι άνεμοι πολύ δυνατοί. Γι αυτό τα αμπέλια κλαδεύονται σε σχήμα κουλούρας (χαρακτηριστικό της Σαντορίνης) ώστε να προφυλάσσονται τα σταφύλια από τους ανέμους. |
Οινοποίηση : | O τρύγος αρχίζει περίπου στα μέσα Aυγούστου. Tα σταφύλια έρχονται στο οινοποιείο σε τελάρα και κοφίνια, τα οποία δεν είναι εντελώς γεμάτα για να μην ταλαιπωρείται το σταφύλι κατά τη διαδρομή. Παίρνουμε το 25% από το χυμό του σταφυλιού, ο οποίος συγκεντρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, και με τη διαδικασία της ψύξης αποχωρίζεται από τις οινολάσπες. Στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 180°C. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ο.Π.Α.Π ΓΑΒΑΛΑΣ 2013 ΛΕΥΚΟ 75...
Περισσότερα -
THERMALTAKE CL-W0097 ORCHESTRA
Περισσότερα -
CRYPTO W003880 TABLET CASE 7'' HARD ZEBRA ZIP...
Περισσότερα -
TRANSCEND JM1333KLN-2G 2GB DDR3 PC3-10600 133...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |