ΚΡΑΣΙ ΑΗΔΑΝΙ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ ΓΛΥΚΟ ΛΕΥΚΟ 500 ML 142001949

Εξαντλημένο
Το Αηδάνι είναι μια ποικιλία αμπέλου που συναντάται στο χαρμάνι του Vinsanto και σε λευκά ξηρά κρασιά της Σαντορίνης.
Το Κτήμα Αργυρού αποφάσισε να οινοποιήσει το Αηδάνι χωριστά για τον ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα του. Εφαρμόζοντας σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές, όπως η κρυοεκχύλιση, σε έναν καρπό από χαμηλή στρεμματική απόδοση (500 Kg/ στρέμμα), προέκυψε ένα λευκοκίτρινο κρασί, με αρώματα τροπικών φρούτων, μυριστικών χόρτων και βοτάνων και γεύση ισορροπημένης, μέτριας οξύτητας.
Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα. Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου.
Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Λευκοκίτρινο κρασί, με αρώματα τροπικών φρούτων, μυριστικών χόρτων και βοτάνων και γεύση ισορροπημένης, μέτριας οξύτητας |
Ποικιλίες : | Αηδάνι |
% αλκοόλ : | 12.6% |
Συνοδεύει : | Ψάρια και λευκά κρέατα με ελαφριές αρωματικές σάλτσες. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
Μέγεθος φιάλης : | 500 ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Αργυρού |
Αμπελώνες : | Ο συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων αμπελώνας είναι 10 ετών, βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας και είναι διαμορφωμένος στην παραδοσιακή κουλούρα, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά. |
Οινοποίηση : | Κρυοεκχύλιση, ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΑΗΔΑΝΙ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ ΓΛΥΚΟ ΛΕΥΚΟ 500 ML
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK EASYTONE REECOMMIT ΦΡΑΟΥΛΙ/ΛΑ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PETRUS 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ICEPEAK BERNE ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ (S)
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BAROLO BRICCO ROCCHE-BRICCO ROCCHE 2011...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CABERNET SAUVIGNON ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΥΚΟΣ 2011...
Περισσότερα -
3MK FLEXIBLEGLASS FOR SAMSUNG GALAXY TAB A7 2...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ OLYMPUS PREMIER ΜΠΛΕ/ΛΕΥΚΟ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ HELLY HANSEN SANTIAGO L.20 ΜΠΛΕ ΣΚΟΥ...
Περισσότερα -
MODECOM LM-11 OPTICAL MOUSE
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |