MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES FINEST MEDIUM RICH 5 YEARS OLD (ΗΜΙΓΛΥΚΟ) 750 ML 142001046

Εξαντλημένο
Madeira 5 ετών ημίγλυκη που ωριμάζει σε δρύινα δοχεία και χαρακτηρίζεται από πλούσια πικάντικα αρώματα. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ποικιλίας που χρησιμοποιείται είναι tinta negra mole και έχει ακολουθουθεί η διαδικασία οινοποίησης ως Bual. Συνοδεύει άριστα έντονα τυριά, φρούτα, τούρτες ή δίπλα σε ένα μαύρο τσάι και σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά.
Η παράδοση της εταιρείας Henriques & Henriques αρχίζει από το 1850 όταν και παρήγαγαν Madeira και μέχρι το 1925 το πουλούσαν απευθείας. Η οικογενειακή όμως ενασχόληση των Henriques & Henrique με την οινοποίηση είναι ιστορία άνω των 500 ετών. Το 1995 σε ύψος 600-700 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή Quinta Grande ένας νέος αμπελώνας δημιουργήθηκε σε έκταση 10 εκταρίων δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αυτοτελή περιοχή στο νησί. Τον Ιούνιο του 1992 η οικογένεια έκανε επενδύσεις 6 εκ. δολλαρίων εγκαθιστώντας νέες μονάδες οινοποίησης και παλαίωσης.
Σήμερα είναι βέβαια ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και διανομέας κρασιών Madeira και ο μοναδικός παραγωγός που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χαρακτηρίζεται από πλούσια πικάντικα αρώματα. |
Ποικιλίες : | Tinta Negra Mole στο μεγαλύτερο ποσοστό και το υπόλοιπο είναι Sercial, Verdelho, Bual/Boal, Malmsey/Malvasia |
Γλυκύτητα : | Ημίγλυκο |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα έντονα τυριά, φρούτα, τούρτες ή δίπλα σε ένα μαύρο τσάι. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Henriques and Henriques |
Περιοχή : | Madeira Πορτογαλίας |
Οινοποίηση : | Οινοποιείται ως Bual |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Η Madeira, για να ωριμάσει και να φτάσει σε επίπεδα πολυπλοκότητας θέλει οξυγόνο και ζέστη. Όσο πιο έντονη η ζέστη τόσο πιο άκομψα τα κρασιά. Έτσι, ανάλογα με την τιμή, έχουμε τρεις μεθόδους παλαίωσης. Για τα φθηνά κρασιά (δεν είναι αυτό βέβαια) υπάρχουν δεξαμενές με αντιστάσεις που ζεσταίνουν το κρασί στους 50 βαθμούς για μερικούς μήνες. Για τα καλά κρασιά, όπως είναι αυτό, έχουμε βαρέλια 600 λίτρων να μένουν χρόνια σε θερμαινόμενες αποθήκες, στους 30 βαθμούς. Για τα κορυφαία κρασιά δεν υπάρχει θέρμανση αλλά τα βαρέλια μένουν για πολλά-πολλά χρόνια σε αποθήκες χωρίς κλιματισμό. |

Είδατε πρόσφατα
-
MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES FINEST MEDIUM...
Περισσότερα -
ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ASTER NUBIA 609270 ΑΠΑΛΟ Ρ...
Περισσότερα -
T-SHIRT SUPERDRY VINTAGE LOGO DUO FOIL ENTRY ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |