ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU CLASSE 1996 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142001021

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU CLASSE 1996 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142001021
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η τελειότητα των κρασιών συνοδεύεται από το σύνθημα του ιδρυτή Louis-Gaspard d'Estournel "Τίποτα δεν πρέπει να παραβλέπεται". Η ποιότητα των κρασιών αντιπροσωπεύει το σύνθημα του χθες έως σήμερα.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Τα κρασιά του Cos ανεξάρτητα από τις διαφορετικές χρονιές διατηρούν ένα μοναδικό χαρακτήρα που όταν το κρασί είναι νεό διακρίνεται για την ένταση στη δομή και την έντονη φρουτώδη χροιά, στην παλαίωση διακρίνουμε αρωματική πολυπλοκότητα. Η παλαίωση μπορεί να είναι ακόμη και 30 ετών ενώ σήμερα μπορούμε να πιούμε και κρασιά άνω των 100 ετών! Το κρασί του 2004 διακρίνεται για βαθύ κόκκινο χρώμα, αναδύονται αρώματα μόκα και γλυκόριζα. Εξαιρετική πυκνότητα και τελείωμα με διάρκεια. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon 74%, Merlot 23%, Cabernet Franc 3% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 12,5% |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Η παλαίωση 10-30 έτη, με δυνατότητες ακόμη και 100 ετών. Μπορεί να καταναλωθεί από σήμερα έως έως το 2025. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 1996 |
Περιοχή : | Saint Estephe |
Αμπελώνες : | Τα κτήματα του πύργου έχουν έκταση 70 εκταρίων και είναι διάσπαστα σε 30 διαφορετικά σημεία. Η μέση ηλικία των αμπέλων που χρησιμοποιούνται για το πρώτο κρασί του πύργου είναι άνω των 35 ετών με τα νεότερα άνω των 20 ετών. Το μικρό κλίμα της περιοχής εξαρτάται από τον ποταμό Gironde όπου δεν επιτρέπει απότομες καιρικές αλλαγές καθώς και από τον Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκεται δυτικά του πύργου. |
Οινοποίηση : | Η διαδικασία της οινοποίησης υιοθετεί χαρακτηριστικά της σοδειάς και του εδάφους. Επιλεκτική διαλογή, προσεκτική πίεση των σταφυλιών και ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης είναι παράμετροι που επιτρέπουν την ωρίμανση των τανινών και τη διατήρηση των φρουτώδων αρωμάτων. Η ωρίμανση γίνεται σε νέα βαρέλια. Στην διαδικασία της ωρίμανσης διακριτικά αποκαλύπτονται τα αρώματα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η αίσθηση του ξύλου. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται την άνοιξη στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πύργου. Πριν πωληθούν περιτυλίγονται με λευκό χαρτί και τοποθετούνται σε ξυλοκιβώτιο. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU COS D'ESTOURNEL 2EME GRAND CRU ...
Περισσότερα -
REV SAFETY CONTACT EURO ADAPTER
Περισσότερα -
TP-LINK TL-PA6030KIT AV600 3-PORT GIGABIT POW...
Περισσότερα -
ΣΙΡΟΠΙ MONIN RANTCHO LIME 700 ML
Περισσότερα -
INLINE INTERNAL ADAPTER CABLE USB3.0 TO INTER...
Περισσότερα -
COOLLABORATORY LIQUID ULTRA
Περισσότερα -
SENNHEISER CX-200 II STREET WHITE
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |