SHERRY OLOROSO VIEJO V.O.R.S. 750 ML 142000990

Εξαντλημένο
Ένα εξαιρετικό Oloroso Sherry που ωρίμασε οξειδωτικά σε αμερικάνικα δρύινα δοχεία με το σύστημα solera για περισσότερα από 30 έτη ώστε να προσδώσει ένα πλούσιο γεμάτο ξηρό κρασί με έντονα αρώματα με επικράτηση αρωμάτων καρυδιών.
Η Bodegas Hidalgo είναι οικογενειακή, ανεξάρτητη επιχείρηση που κυκλοφορεί σχετικά μικρούς όγκους Sherry, αφού πράττει το Action Folie του να μην αγοράζει σταφύλια παρά να χρησιμοποιεί μόνο δικά της αμπελοτόπια. Μιας και οι άνθρωποι κάνουν αυτή την δουλειά από το 1792, τα αποθέματα παλαιών κρασιών είναι μοναδικά, κάτι που στην παραγωγή του Sherry είναι ότι πιο σημαντικό.

Ποικιλίες : | Palomino |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 15% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sanlucar de Barrameda |
Οινοποίηση : | Οι ποικιλίες είναι το Palomino (για τα ξηρά κρασιά). Τα ημίξηρα κρασιά γίνονται από πρόσθεση PX σε ξηρό κρασί. Η ζωή του Sherry αρχίζει σαν κάθε άλλο λευκό κρασί: τρύγος, πάτημα, ζύμωση. Μετά, προσθέτουμε στο ξηρό κρασί αλκοόλ. Στην συνέχεια αρχίζει η παλαίωση σε βαρέλια, που πάντα μένουν γεμισμένα μέχρι τα 4/5. Αν ο τελικός αλκοολικός τίτλος είναι κάτω από 16% τότε έχουμε στην επιφάνεια του κρασιού την εμφάνιση μιας στρώσης από ζύμες, που λέγεται flor (κάτι σαν ζυμάρι). Το flor προστατεύει το κρασί από την οξείδωση, το κρατάει φρεσκότατο αλλά και του δίνει υπέροχα αρώματα ψωμιού. Αν το αλκοόλ είναι πάνω από 16%, τότε το flor μας αφήνει χρόνους και το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται. Η Solera: βασικό στοιχείο/μέθοδος στην παλαίωση του Sherry. Φανταστείτε μια σειρά από βαρέλια, που το πρώτο το γεμίσαμε με την παραγωγή (π.χ.) του 1960, το δεύτερο με του 1961, το τρίτο του 1962, κλπ, μέχρι που φτάσαμε στα δέκα βαρέλια (το 1969), όπου και σταματήσαμε. Από τότε, όποτε θέλουμε να εμφιαλώσουμε κρασί, παίρνουμε το 1/3 του πιο παλαιού βαρελιού. Για να γεμίσουμε το κενό, παίρνουμε κρασί από το αμέσως πιο παλαιό (το 2ο) που γεμίζεται από το 3ο και συνέχεια η ίδια ιστορία, μέχρι το νεότερο, που γεμίζεται από την φρέσκια χρονιά. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την εσοδεία των κρασιών λόγω χαρμανιάσματος, αλλά κερδίζουμε χαρακτήρα παλαίωσης - τα κρασιά, μέχρι να περάσουν από αυτόν τον δαίδαλο, μοιάζουν πολύ πιο ώριμα από ότι είναι... |
Συνοδεύει : | Πιάτα με πυκνές, έντονες και γλυκιές γεύσεις: κρέατα με πυκνές σάλτσες, κατσαρόλας, αλλαντικά με χαρακτήρα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Στο ψυγείο για 30' ή 7' στον πάγο. |

Είδατε πρόσφατα
-
SHERRY OLOROSO VIEJO V.O.R.S. 750 ML
Περισσότερα -
TSHIRT NO TRESPASSING LEE ΕΚΡΟΥ (M)
Περισσότερα -
ΓΑΣΤΡΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΒΑΛ GRANITE WARE F0592 ΜΕ Σ...
Περισσότερα -
BETA ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ 7356G (47)
Περισσότερα -
THRONMAX X1 STREAM GO X1 WEBCAM, 1080P
Περισσότερα -
LOGITECH 910-000495 V320 CORDLESS NOTEBOOK OP...
Περισσότερα -
STRANGE ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ REEBOK IDENTITY ΜΑΥΡΟ (L)
Περισσότερα -
ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ AMERICAN TOURISTER MODERN DR...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ CAMEL ACTIVE RACKET 19 CG-87-460.19....
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |