ΚΡΑΣΙ SINGLE VINEYARD CARMENERE DON MAXIMIANO ESTATE ACONCAGUA VALLEY 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000970
Εξαντλημένο
Η «τοπική» ποικιλία της Χιλής, αφού στην γενέτειρα περιοχή του, το Bordeaux, το Carmenere είναι πια σχεδόν εξαφανισμένο, ενώ καλά κρατεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής. Για χρόνια, οι Χιλιανοί νόμιζαν πως είχαν φυτέψει Merlot, μέχρι που ένας Γάλλος αμπελουργός τους άνοιξε τα μάτια.
Το Carmenere, σε σχέση με το Merlot, είναι λίγο πιο φυτικό, λίγο λιγότερο σοκολατένιο αλλά το ίδιο μαλακό στο στόμα. Οι Errazuriz συγκαταλέγονται στους μετρ του είδους και είναι από τους πρώτους παραγωγούς που είπαν «Carmenere ή θάνατος».
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα σκούρο βαθύ κόκκινο διατηρώντας τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ποικιλίας. Στη μύτη είναι ώριμο αλλά πολύπλοκο με αρώματα που θυμίζουν φρέσκα βατόμουρα και νότες γλυκές και πικάντικες. Ελαφριά χροιά πιπεριού στην πρώτη επαφή που οδηγεί σε πολυπλοκότητα και κομψότητα. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε απαλή, κρεμμώδη υφή με ωραίες στρογγυλές τανίνες με γεμάτο σώμα. Τελείωμα όμορφο και μακρύ. |
| Ποικιλίες : | Carmenere 100% |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 14.5% |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 2011 |
| Περιοχή : | Aconcagua Valley |
| Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες του Carmenere Don Maximiano στην κοιλάδα Aconcagua. Τα κλήματα φυτεύτηκαν το 1992. Η ποικιλία carmenere είναι ζωηρή ποικιλία και χρειάζεται εξαιρετική φροντίδα για να επιτευχθεί καλή ισορροπία, οξύτητα και πολυπλοκότητα αρωμάτων. Το κλίμα είναι μεσογειακό όπου οι συνήθεις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και τα δροσερά απογεύματα με τις μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία οδηγούν σε υψηλής συγκέντρωσης πολυφαινόλες και κρασιά με τρομερής έντασης χρώματα. Η κάθετη κατεύθυνση των κλημάτων εξασφαλίζει συνεχή έκθεση στον ήλιο σε όλη την περίοδο και βοηθά στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας καρπών. |
| Οινοποίηση : | Ο τρύγος λαμβάνει χώρα αρχές Μαΐου και τα τσαμπιά μεταφέρονται στις ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμένες όπου και γίνεται η πίεση. Όλες οι ρόγες ζυμώνονται αμέσως στις μεταλλικές δεξαμενές όπου η αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία 26-30οC. H διαδικασία της εκχύλισης διαρκεί περίπου 25 ημέρες και εν συνεχεία το κρασί οδηγείται κατευθείαν σε δρύινα βαρέλια (79% είναι νέα, 79% γαλλικά και 21% αμερικάνικα) και ωριμάζει για 12 μήνες. Διαύγαση επιτυγχάνεται φυσικά. |
| Φελλός : | stelvin |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SINGLE VINEYARD CARMENERE DON MAXIMIANO...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU GRAND PUY LACOSTE 5EME GRAND CR...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ RIESLING SPATLESE TRADITION 2012 ΛΕΥΚΟ ...
Περισσότερα -
ΣΑΜΠΑΝΙΑ LOUIS ROEDERER BRUT PREMIER 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MOSCATO D'ASTI I VIGNAIOLI DI SANTO STE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΡΥΘΡΟ 2015 SYRAH, ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ S...
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ SPIEGELAU ΛΕΥΚΟΥ/ΕΡΥΘΡΟΥ Κ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CITRUS 2013 ΟΡΕΙΝΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΛΙΚΟΥ Λ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ NEBBIO ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ 2015 ΕΡΥΘΡΟ 75...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ GLENALLACHIE 15 ΕΤΩΝ 700 ML
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




