ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CUVEE N.F. BILLECART BRUT 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142000829

Εξαντλημένο
Όμορφο χρώμα απαλό χρυσό και εξαιρετική κρεμμώδη υφή. Συνδυάζει έξοχα ελαφρώς αναδυόμενες φυσαλίδες σας να είναι αλυσίδα από μαργαριτάρια. Διακρίνουμε φρέσκα αρώματα που αναπτύσσει πολυπλοκότητα αρωμάτων από λευκά λουλούδια αναμειγμένα με νότες από brioche. Στον ουρανίσκο είναι πλούσιο, επίμονο, και αναπτύσσει μεγάλο εύρος αρωμάτων.
Ισορροπία και μεγαλοπρέπεια για μία σαμπάνια που δημιουργήθηκε το 1964 προς τιμή του μεγάλου ιδρυτή του πύργου. Προέρχεται από αμπελώνες grands crus από τις ταξινομημένες περιοχές του Cote de Blancs που παράγει chardonnay και του Montagne de Reims που παράγει Pinot Noir. Φυσαλίδες που θυμίζουν μαργαριτάρια και έντονα αρώματα λευκών λουλουδιών για τα καλύτερα σας πιάτα από λευκά κρέατα.
Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12°C.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Όμορφο χρώμα απαλό χρυσό και εξαιρετική κρεμμώδη υφή. Συνδυάζει έξοχα ελαφρώς αναδυόμενες φυσαλίδες σας να είναι αλυσίδα από μαργαριτάρια. Διακρίνουμε φρέσκα αρώματα που αναπτύσσει πολυπλοκότητα αρωμάτων από λευκά λουλούδια αναμειγμένα με νότες από brioche. Στον ουρανίσκο είναι πλούσιο, επίμονο, και αναπτύσσει μεγάλο εύρος αρωμάτων. |
Ποικιλίες : | Chardonnay, Pinot noir |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Αφρώδη |
% αλκοόλ : | 12% |
Συνοδεύει : | Σερβίρεται βέβαια ως απεριτίφ αλλά συνδυάζει άριστα λευκά κρέατα και πουλερικά. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Ιδανικές συνθήκες παλαίωσης είναι σε θερμοκρασία 10-12°C ώστε να διατηρηθεί για 10 έτη. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι περίπου στους 10°C. Πριν το σερβίρισμα προτείνεται η παραμονή της σαμπάνιας για 20 λεπτά σε δοχεία με νερό και πάγο. Το φελλό προσπαθείστε να το βγάλετε με απαλές κινήσεις και χωρίς να κουνήσετε τη σαμπάνια. Σερβίρεται σε ποτήρι σαμπάνιας! |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Αμπελώνες : | Η Billecart-Salmon είναι μια σαμπάνια που έγραψε ιστορία. Το 1999, επτά από τους καλύτερους δοκιμαστές στον κόσμο μαζεύτηκαν στη Στοκχόλμη για να αποφασίσουν ποια ήταν η καλύτερη σαμπάνια του 20ου αιώνα. Η δοκιμασία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Μέσα στα 140 κρασιά που παρουσιάστηκαν υπήρχαν όλα τα μεγάλα ονόματα: Cristal, Krug, Dom Perignon, κλπ. Η Billecart-Salmon ήρθε πρωτοδεύτερη με την 1959 και την 1961. Η Billecart-Salmon έδωσε βάση στη γνωστοποίηση του αποτελέσματος αν και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για τα άτομα που παρακολουθούν την πορεία αυτού του μικρού και σχετικά άγνωστου οίκου. Οι σαμπάνιες αυτές έχουν ένα πολύ ιδιότυπο στυλ. Απαλότητα, κρεμώδη αίσθηση στο στόμα, πολυπλοκότητα και φινέτσα παντρεμένες τέλεια. Δεν υπάρχουν ψεγάδια, δεν υπάρχουν ραφές. Το σύνολο είναι δομημένο με έναν τρόπο που φαίνεται τόσο φυσικός που φαντάζει εύκολος. Όλα τα επιμέρους στοιχεία έχουν το ρόλο τους και τίποτα δεν περισσεύει. Αυτή η ντίβα σαγηνεύει με τη στόφα και τον χαρακτήρα της. |
Οινοποίηση : | Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12°C. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CUVEE N.F. BILLECAR...
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ NIKE POWER ESSENTIAL RUNNING TIGHT ΜΑΥΡ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |