ΚΡΑΣΙ CABERNET SAUVIGNON / MERLOT RESERVE HAWKES BAY (STELVIN) 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000738

Εξαντλημένο
Ένα από τα καλύτερα κρασιά του κτήματος Villa Maria με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Οι διακρίσεις του όπως η πρώτη θέση στην οινογευσία της Νέας Ζηλανδίας το 2001, καθώς και άλλες πρώτες θέσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς το καθιστούν σίγουρη επιλογή για τα καλύτερα γεύματα σας! Οι δύο αμπελώνες που συμμετέχουν στην παραγωγή του, είναι τελείως διαφορετικοί με τον ένα να είναι χαλικώδες με σχετικά νέα κλήματα ηλικίας 10 ετών, ενώ ο άλλος έχει κλήματα παλαιά στην κοίτη του ποταμού, σε εδάφη σχετικά αμμώδη. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός από δύο από τις καλύτερες ποικιλίες κόκκινων κρασιών!

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Μπουκέτο πλούσιο μαύρης σταφίδας με νότες από ξηρά βότανα. Στον ουρανίσκο είναι η παλέτα είναι καλοδομημένη με τα φρούτα να ενοποιούνται με το γαλλικό δρυ. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon-Merlot |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει πλούσια κόκκινα γεύματα, ιταλική παρμεζάνα και ξηρά φρούτα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να αναδείξει πολύπλοκα αρώματα μετά από πέντε έτη οπότε και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2004 |
Παραγωγός : | Villa Maria |
Περιοχή : | Auckland |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες της Villa Maria είναι από τους πιο ξακουστούς και κορυφαίους της Νέας Ζηλανδίας. Ιδρύθηκε το 1961 από τον σημερινό ιδιοκτήτη του τον κ. George Fistonich. Το κτήμα Villa Maria έχει τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλο αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας από το 1980 τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2004 πάρθηκε η απόφαση από τον ιδιοκτήτη του αμπελώνα να μην σφραγίζεται το μπουκάλι με φελό όπως συνήθως αλλά με stelvin και πιστεύεται ότι η μεγάλη επιτυχία του αμπελώνα οφείλεται και στη συγκεκριμένη διαδικασία εμφιάλωσης. Μερικές από τις διακρίσεις του κτήματος είναι η βράβευση ως ένας από τους 50 καλύτερους αμπελώνες παγκοσμίως από το περιοδικό Wine Spectator. Στα τελευταία 7 χρόνια στα 6 κατέλαβε την πρώτη θέση. Στο διαγωνισμό του 2006 στο Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίστηκε ως το καλύτερο Pinot Noir. |
Οινοποίηση : | Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές όπως επαφή με το φλοιό των ρογών πριν τη ζύμωση, επιλογή του μούστου μέχρι την ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων για διάρκεια 18 μηνών. Πριν την εμφιάλωση ακολουθεί διαύγαση με δύο ασπράδια αυγών ανά βαρέλι. |
Φελλός : | Stelvin |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CABERNET SAUVIGNON / MERLOT RESERVE HAW...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ HEAD SPRINT TEAM 3.5 ΓΚΡΙ ΣΚΟΥΡΟ
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ NIKE DRI-FIT MILER FUSE ΜΑΥΡΗ (S)
Περισσότερα -
ΤΕΤΡΑΔΑ (4 ΤΜΧ) ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 235/65R17 CONTINENT...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS SPORT INSPIRED HOOPS MID 2.0 ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS NOVABLAST 5 ΓΚΡΙ/ΛΙΛΑ (USA:7.5...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS PATRIOT 13 ΜΑΥΡΟ/ΣΙΕΛ (USA:13,...
Περισσότερα -
ΚΑΔΡΟ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΕΜΑ 41 X 30 CM
Περισσότερα -
ΑΝΔΡΙΚΟ ΡΟΛΟΙ NAUTICA BLACK RUBBER
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-SONOMA 7 ΠΕΤΡΟΛ (USA:8.5, ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |