ΚΡΑΣΙ PESQUERA MILLENIUM RESERVA 1996 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML 142000646

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PESQUERA MILLENIUM RESERVA 1996 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML
142000646
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Φυσικά το καλύτερο κρασί του Alejandro Fernandez. Βαθμολογίες που αγγίζουν το άριστα από τους πιο διάσημους κριτικούς όπως ο Robert Parker ή ο Hugh Johnson. Μοναδικοί αμπελώνες με 100% tempranillo, άριστη διαδικασία οινοποίησης, παλαίωση σε συνδυασμό από αμερικάνικα, ισπανικά και γαλλικά βαρέλια, φυσικά χωρίς φιλτράρισμα ή ψύξη όπως και τα πιο απλά κρασιά του. O Alejandro Fernandez έβαλε την Ribera del Duero στον 20ο αιώνα με κρασιά γεμάτα χαρακτήρα, ένταση και πολυπλοκότητα.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα πολύ βαθύ, έντονο, με νότες ωριμότητας. Πυκνό φρούτο, αρκετά έντον βαρέλι, ακόμη νεαρό. Στιβαρή δομή, ώριμες αλλά παρούσες ταννίνες, πολύ μακρυά επίγευση. |
Ποικιλίες : | Tempranillo 100% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Τα πλούσια αρώματά του και η κομψότητα που το διακρίνει το καθιστούν ιδανικό για συνοδεία μεγάλου κυνηγιού, όπως ζαρκάδι στο φούρνο με κρασί, ή αγριογούρουνο μαριναρισμένο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1500 ml |
Σοδειά : | 1996 |
Περιοχή : | Ribera del Duero |
Αμπελώνες : | Ο Alejandro Fernandez είναι ο ζωντανός μύθος του αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Πάντα είχε ως όνειρο την απόκτηση δικού του οινοποιείου. Τελικώς το απέκτησε το 1972 όπου με τη βοήθεια ενός πιεστηρίου του 16ο αιώνα ξεκίνησε την παραγωγή. Χρειάστηκαν περίπου 10 έτη ώστε το οινοποιείο να αποκτήσει τη μορφή που έχει και σήμερα, με το πιεστήριο του 16ου αιώνα να διατηρεί θέση συλλεκτική. Ήταν η εποχή όπου άλλοι ξερίζωναν τα αμπέλια για να καλλιεργούν άλλα φυτά όπως παντζάρια και τον χαρακτήριζαν ώς ο τρελός του χωριού. Σήμερα κατέχει 200 εκτάρια αμπελώνων που προμηθεύουν το οινοποιείο για την παραγωγή. Αλλοι αμπελώνες βρίσκονται σε δύσβατες ταράτσες λόφων και άλλοι σε υψόμετρο ακόμη και 1000 μέτρων. Σε όλους τους αμπελώνες καλλιεργούνται tempranillo τη "βασίλισσα των ρογών" και η ποικιλία στην οποία ο Alejandro είναι μάστερ! |
Οινοποίηση : | Σε όλα τα κρασιά Pesquera πρώτα απομονώνονται οι ρόγες από το μίσχο και μετά ακολουθεί η διαδικασία maceration για 2-3 εβδομάδες. Οι ρόγες εν συνεχεία πιέζονται και χωρίς φιλτράρισμα οδηγούνται σε βαρέλια για την ωρίμανση. Η ωρίμανση διαρκεί 36 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και εν συνεχεία για 12 μήνες στα μπουκάλια πριν την διάθεση στην αγορά. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PESQUERA MILLENIUM RESERVA 1996 ΕΡΥΘΡΟ ...
Περισσότερα -
ΜΠΑΤΑΡΙΑ ENERGIZER ULTRA+ AA
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ NOSTOS BLEND ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ 2018 Ε...
Περισσότερα -
T-SHIRT UBS2 E219339-04 ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ (10 ΕΤΩΝ)...
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ REPLAY GBF08.233.C0003S-1665 ΜΑΥΡΟ...
Περισσότερα -
ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ HOBBY FH-03
Περισσότερα -
ΣΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;
Περισσότερα -
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
Περισσότερα -
CONVECTOR UNITED UHC-825
Περισσότερα -
PROTOTYPE 2: LIMITED EDITION - BIO-BOMB BUTT ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |