ΚΡΑΣΙ PESQUERA GRAN RESERVA 1996 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000644

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PESQUERA GRAN RESERVA 1996 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142000644
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του Pesquera απλά διαβάστε τη γνώμη μερικών από τους σημαντικότερους συγγραφείς του κρασιού, όπως ο Robert Parker ή ο Hugh Johnson. Μοναδικοί αμπελώνες με 100% Tempranillo (Tinto Fino), πολύ προσεκτική οινοποίηση, παλαίωση σε Αμερικάνικα βαρέλια και καθόλου φιλτράρισμα ή ψύξη δίνουν ένα θρύλο του Ισπανικού αμπελώνα.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα κόκκινο ώριμων κερασιών με διάφορες ανταύγιες πολύ σκούρου κόκκινου. Στη μύτη διακρίνουμε εξαιρετικό πολυεπίπεδο μπουκέτο. Αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών, ξύλου και νότες ορυκτών. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε δυνατές, άφθονες και ώριμες τανίνες. Εξαιρετική δομή. Ισορροπημένο κρασί με μακρύ τελείωμα που διαρκεί. |
Ποικιλίες : | Tempranillo 100% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Τα πλούσια αρώματά του και η κομψότητα που το διακρίνει το καθιστούν ιδανικό για συνοδεία μεγάλου κυνηγιού, όπως ζαρκάδι στο φούρνο με κρασί, ή αγριογούρουνο μαριναρισμένο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17 - 18°C, χρειάζεται μετάγγιση περίπου 40 λεπτά πριν την κατανάλωση. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 1996 |
Περιοχή : | Ribera del Duero |
Αμπελώνες : | Ο Alejandro Fernandez είναι ο ζωντανός μύθος του αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Πάντα είχε ως όνειρο την απόκτηση δικού του οινοποιείου. Τελικώς το απέκτησε το 1972 όπου με τη βοήθεια ενός πιεστηρίου του 16ο αιώνα ξεκίνησε την παραγωγή. Χρειάστηκαν περίπου 10 έτη ώστε το οινοποιείο να αποκτήσει τη μορφή που έχει και σήμερα, με το πιεστήριο του 16ου αιώνα να διατηρεί θέση συλλεκτική. Ήταν η εποχή όπου άλλοι ξερίζωναν τα αμπέλια για να καλλιεργούν άλλα φυτά όπως παντζάρια και τον χαρακτήριζαν ώς ο τρελός του χωριού. Σήμερα κατέχει 200 εκτάρια αμπελώνων που προμηθεύουν το οινοποιείο για την παραγωγή. Αλλοι αμπελώνες βρίσκονται σε δύσβατες ταράτσες λόφων και άλλοι σε υψόμετρο ακόμη και 1000 μέτρων. Σε όλους τους αμπελώνες καλλιεργούνται tempranillo τη "βασίλισσα των ρογών" και η ποικιλία στην οποία ο Alejandro είναι μάστερ! |
Οινοποίηση : | Σε όλα τα κρασιά Pesquera πρώτα απομονώνονται οι ρόγες από το μίσχο και μετά ακολουθεί η διαδικασία maceration για 2-3 εβδομάδες. Οι ρόγες εν συνεχεία πιέζονται και χωρίς φιλτράρισμα οδηγούνται σε βαρέλια για την ωρίμανση. Η ωρίμανση διαρκεί 24 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και εν συνεχεία για 12 μήνες στα μπουκάλια πριν την διάθεση στην αγορά. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PESQUERA GRAN RESERVA 1996 ΕΡΥΘΡΟ 750 M...
Περισσότερα -
CRYSTAL AUDIO ADAPTIVE-97-RD UNIVERSAL TABLET...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ LIGNE|W ORIGINE PRESTIGE BLOND HORN
Περισσότερα -
NATEC NSP-0514 EXTREME MEDIA MP9 SURGE PROTEC...
Περισσότερα -
SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4850 1GB GDDR3 PCI-...
Περισσότερα -
ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK FATAL1TY Z270 GAMING-ITX/AC RE...
Περισσότερα -
PRODEN PLAQUEOFF DENTAL CARE BONES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚ...
Περισσότερα -
SHARKOON 4-PORT USB 3.0 ALUMINIUM HUB BLACK
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ DISNEY SPIDERMAN SPORT EVA WITH LIG...
Περισσότερα -
RAZER MAMBA 2012 GAMING MOUSE
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |