ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA 2000 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000638

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA 2000 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142000638
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πρώτη χρονιά παραγωγής το 1989 για το κρασί που πήρε το όνομά του από τον ποταμό Sosso που τρέχει στους πρόποδες του λόφου των αμπελώνων. Παράγεται από παλιά κλήματα merlot και refosco με μικρή συμμετοχή από pignolo από την περιοχή του Rosazzo. Εξαιρετικό και πολυεπίπεδο ξεχωρίζει για την κομψότητα και για τις ώριμες, γλυκές, φρουτώδεις τανίνες.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα πολύ έντονο σχεδόν αδιαπέραστο, κόκκινου ρουμπινιού. Στη μύτη είναι απλόχωρο, κομψό, πολυσύνθετο με γλυκές νότες από βύσσινο, ώριμων δαμάσκηνων, άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε καλή δομή, γεμάτο, βελούδινο. Γλυκές με πυκνή δομή τανίνες και οξύτητα σε απόλυτη αρμονία με τη συγκέντρωση και τον πλούτο του κρασιού. Τελείωμα μακρύ, βελούδινο, φρουτώδες σε άριστο συνδυασμό άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. |
Ποικιλίες : | Refosco dal Peduncolo Rosso, Merlot, Pignolo |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Άριστη συνοδεία κόκκινων κρεάτων, ψητών, κυνηγιού, ώριμων τυριών. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2000 |
Περιοχή : | Friuli |
Αμπελώνες : | Το όνομα Livio Felluga στο Friuli είναι συνώνυμο αριστείων στην οινολογική παράδοση. Παράδοση πέντε γενεών από την εποχή όπου η οικογένεια Felluga παρήγαγε κρασί refosco και Malvasia. 70 χρόνια πριν η οικογένεια μετακόμισε στο Friuli από τον μεγαλύτερο γιο της τέταρτης γενεάς Livio όπου έμελε να είναι ο πατριάρχης της καλλιέργειας και της οινοποίησης της περιοχής. Στη δεκαετία του 1950 ο Livio έστησε το κελάρι του στο Brazzano όπου και αγόρασε το πρώτο του κτήμα στο Rozanno. Ο Livio Felluga γνωρίζει κάθε σπιθαμή γης και ουσιαστικά η μεγάλη του αγάπη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στην ύψιστη παραγωγή που μπορεί να δώσει η γη. Σήμερα η έκταση είναι 160 εκτάρια γης. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος φυσικά γίνεται με το χέρι και συνήθως διαρκεί τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου για το merlot και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου για το Refosco και για το Pignolo. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες μεταλλικές δεξαμενές και δρύινα βαρέλια. Η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες. Εν συνεχεία πριν βγει στην αγορά παραμένει στο μπουκάλι σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για ακόμη 12 μήνες. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA 2000 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
RAM KINGSTON KVR21N15S8K2/8 8GB (2X4GB) DDR4 ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ILLIVIO 2021 LIVIO FELLUGA ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ DD ARBOIS DOMAINE ANDRE ET MIREILLE TIS...
Περισσότερα -
VGA MSI GEFORCE GTX1050 TI 4GT OC 4GB GDDR5 P...
Περισσότερα -
ESET SMART SECURITY RETAIL PACK, HOME EDITION...
Περισσότερα -
MSI RADEON R7 260X 2GD5 OC 2GB GDDR5 PCI-E RE...
Περισσότερα -
COOLERMASTER RC-311B-BKN1 ELITE 311 BLACK/BLU...
Περισσότερα -
EMTEC EKMMD8GL102 L102 8GB LT SPEEDY USB2.0 F...
Περισσότερα -
DISNEY SP401 PRINCESS SPEAKERS
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |