ΚΡΑΣΙ VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE POIEGA 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000575

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE POIEGA 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142000575
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μια πολύ καλοδουλεμένη Valpolicella Classico Superiore σε μια σχέση ποιότητας-τιμής που άνετα χαρακτηρίζεται ευκαιρία.
Το μεγαλύτερο μέρος της ευτυχίας αυτού του κρασιού σχετίζεται με το αμπελοτόπι, το Poiega, ένα από τα καλύτερα αλλά και συνάμα μικρότερα αμπελοτεμάχια της ονομασίας προέλευσης. Ένα κρασί που αξίζει να παλιώσει για πάνω από μια δεκαετία.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονο σκούρο χρώμα κόκκινου ρουμπινιού, μπουκέτο φρέσκου κερασιού και ώριμων δαμάσκηνων. Αρωμα με πλήρες σώμα, καλά ισορροπημένο και μακριά απολαυστική επίγευση. |
Ποικιλίες : | 75% Corvina, 20% Rondinella και 5% Molinara |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14,5% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα κυνήγι, ψητά και ώριμα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Valpolicella |
Αμπελώνες : | Συνολική έκταση 2,5 εκταρίων, με έδαφος ασβεστολιθικό, ίλυ, άργιλο. Μέση πυκνότητα φύτευσης 3.200 κλήματα/εκτάρια για τα παλιά κλήματα και 4.150 κλήματα/εκτάριο για τα νέα κλήματα. Η παραγωγή είναι περίπου 2 κιλά ανά κλήμα και 8.000 κιλά ανά εκτάριο. |
Οινοποίηση : | Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασιά των 24οC σε μέτριου μεγέθους ανοξείδωτες δεξαμενές για 7 ημέρες. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση με μείωση της συνολικής οξύτητας του κρασιού. Η ωρίμανση διαρκεί 18 μήνες και εν συνεχεία σε μπουκάλια για άλλους 6 μήνες. Μέση παραγωγή περίπου 10.000 μπουκάλια το έτος. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE POIEGA ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |