ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DU CAILLERET (MON.) 2005 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142000401

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DU CAILLERET (MON.) 2005 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142000401
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Από το διάσημο Jean Chartron, με ιστορία από το 1859, τέσσερις γενεές παράδοση, τα λευκά κρασιά Βουργουνδίας, στην περιοχή Puligny Montrachet αξίζουν την προσοχή μας!
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα αχυρώδες λαμπερό. Στο μπουκέτο διακρίνουμε φρεσκάδα, εξαιρετικά κομψό. Νότες από λευκά φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και αρώματα λουλουδιών. Στον ουρανίσκο διαπιστώνουμε γεύση μπριός και λουλουδιών. Εξαιρετική πολυπλοκότητα και μεγάλη διάρκεια. |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να διατηρηθεί για 7 έτη από την ημερομηνία παραγωγής. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 13 - 15°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2005 |
Περιοχή : | Bourgogne |
Αμπελώνες : | Η μέση ηλικία των κλημάτων είναι τα 40 έτη. Έδαφος τυπικό Βουργουνδίας, πλούσιο σε άργιλο και ασβεστόλιθο. |
Οινοποίηση : | Η παραγωγή λευκού κρασιού γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Μάζεμα με το χέρι. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί 6-8 εβδομάδες. Ακολουθείται από τη μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία των 17οC. Εν συνεχεία οδηγούνται στα κελάρια για ωρίμανση. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το έτος μεταξύ 10-11 μηνών. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια (40% ανανεώνεται κάθε έτος και το υπόλοιπο 60% είναι 1,2 και 3 ετών). Πριν την εμφιάλωση προηγείται διήθηση. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DU ...
Περισσότερα -
BIKINI TOP TRIUMPH CHARM ELEGANCE 2.0 W ΚΑΦΕ ...
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣ CONVERSE ALL STAR CHUCK TAYL...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ LES CHARMES VIELLES VIGNES 1913 MEURSAU...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |