ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 1999 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142000378

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 1999 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142000378
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Δεν υπάρχουν πράγματα που μπορεί να γράψει κάποιος για το Yquem και να μην έχουν γραφτεί από άλλους, αλλού. Το ένα και μοναδικό Chateau στο Bordeaux, που στην κατάταξη του 1855, θεωρήθηκε πως αν ήταν απλά πρώτο μάλλον θα αδικείτο και έτσι του δόθηκε μια ξεχωριστή υπερ-κατηγορία, το 1er Grand Cru Classe Superieur.
Μπορείτε να καταλάβετε την υπεροχή του Yquem μόνο με μια επίσκεψη στην περιοχή το Chateau αυτό στέκει μόνο του, στο υψηλότερο σημείο του λόφου, κοιτάζοντας από κάτω τους ...υποτελείς του.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Ποικιλίες : | Sauvignon Blanc , Semillon , Muscadelle |
Γλυκύτητα : | Γλυκός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Το d'Yquem διακρίνεται για την πολυετή παλαίωση. Ανετα μπορεί να διατηρηθεί για 20-30-50 ακόμη και 100 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sauternes & Barsac , Bordeaux |
Αμπελώνες : | Η συνολική έκταση του κτήματος είναι 188 εκτάρια, τα 113 είναι αμπελώνες και κάθε χρόνο μόνο τα 100 εκτάρια καλλιεργούνται και συμμετέχουν στην παραγωγή του d'Yquem. Δύο εκτάρια από τα πολύ παλιά κλήματα κάθε χρόνο ξεριζώνονται και εν συνεχεία η γη παραμένει για ένα χρόνο σε αγρανάπαυση. Αυτά τα νέα κλήματα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον πέντε ετών ώστε να συμμετέχουν στην παραγωγή του d'Yquem. |
Οινοποίηση : | Η ίδια διαδικασία στο d'Yquem ακολουθείται για αιώνες. Στις καλές χρονιές το προσωπικό αυξάνεται κατά 140 διαλογείς οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερες ομάδες. Οι διαλογείς χτενίζουν όλη την περιοχή για να μαζέψουν μόνο τις ρόγες που έχουν προσβληθεί από το Botrytis cinerea και έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση. Botrytis cinerea συμπεριφέρεται διαφορετικά ανά περιοχή, ανά κλήμα επομένω χρειάζονται κατά μέσο όρο 6-7 διαλογές για τη συγκέντρωση της σοδειάς. Υπάρχουν όμως και χρονιές όπου η διαλογή αρχίζει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο να χρειαστούν ακόμη και 10 διαλογές και είναι και πιθανόν η συγκεκριμένη σοδειά να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ονόματος d'Yquem! Εν συνεχεία οι ρόγες οδηγούνται σε πνευματικά πιεστήρια και πιέζονται για τρεις με τέσσερις φορές. Η πρώτη πίεση οδηγεί στο 75% του συνολικού χυμού με 19ο αλκοολικούς βαθμούς. Σε αντίθεση με τα λευκά κρασιά οι υπόλοιπες πιέσεις έχουν υψηλότερο αλκοολικό βαθμό και ποιότητα! Η δεύτερη πίεση οδηγεί στο 15% του συνόλου με 21 αλκοολικούς βαθμούς και η τρίτη φτάνει και 25ο αλκοόλ. Η ζύμωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια (100% νέα κάθε έτος) και το τελικό αποτέλεσμα είναι 13,5ο αλκοόλ και 125γρ/λίτρο περιεκτικότητα ζάχαρης σε διάρκεια από 2-6 εβδομάδες. Πάντα η ζύμωση σταματάει φυσικά. Η ωρίμανση διαρκεί 3 έτη! Ιδιαίτερα μακρύ διάστημα στο οποίο γίνονται 15 μεταγγίσεις και κάθε δύο εβδομάδες τα βαρέλια γεμίζονται μέχρι επάνω εξαιτίας της εξάτμισης. Η εμφιάλωση λαμβάνει χώρα την τέταρτη άνοιξη από τη χρονιά της σοδειάς με φελούς μήκους 54 χιλιοστών! |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SU...
Περισσότερα -
CORSAIR CMSX16GX3M2A1866C10 VENGEANCE 16GB (2...
Περισσότερα -
ASUS WL-330GE WIRELESS ACCESS POINT
Περισσότερα -
MICROSOFT SIDEWINDER X3 MOUSE RETAIL
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΦΟΡΑ PRIMO B-235
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΥ 2022 ΛΕΥΚΟ 750M...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |